Pandemi, küresel krizler derken çip sorunu bir türlü çözülemedi. Her alanı etkileyen küresel çip sorunu otomotiv sektörünü de çok ciddi bir şekilde etkiledi. Birçok marka bu kriz yüzünden üretimlerine ara verme durumuyla karşı karşıya kalmaya başladı. Belli fabrikaları için küçülmeye giden markaları bile gördük. Genel olarak üretime ara verme kararları öne çıkarken şimdi de bu karara imza atan markalardan birisinin Renault olacağı ortaya çıktı.

Oyak Renault fabrikasında yapılan üretime belli bir süre ara verileceği söyleniyor. Küresel çip krizleri nedeniyle üretime ara verileceği söylenirken, ne kadar bir aradan söz edildiğine ilişkin de bilgiler var.

Renault Türkiye Üretime Ne Kadar Ara Verecek?

Yeni bilgilere göre Oyak Renault fabrikasında 18 Ekim tarihinde üretime bir süre ara verilecek. Bu sürenin 7 gün gibi bir süre olması bekleniyor. 7 gün kadar üretime ara verilmesinden sonra Ekim ayı içerisinde yeniden 3 günlük bir çalışma yapılacağı ve sonrasında bir kez daha üretime ara verileceği bilgisi var.

Buna göre 28 Ekim tarihinden sonra yine bir hafta olacak şekilde üretime ara verilmesi bekleniyor. Toplamda 14-15 günlük bir ara söz konusu olacak gibi duruyor.

Dediğimiz gibi benzeri kararlar çok sık gelmeye başladı. Dünya çapında bir çip sıkıntısı var ve bir süre daha çip sıkıntısının devam etmesi bekleniyor. Bu durum sadece otomobilleri de etkilemiyor. Ekran kartlarından, bilgisayar donanımlarına kadar birçok alanda sorundan etkilenme durumu var.

Küresel çip krizi nedeniyle otomobil dünyasında yaşanan stok sorunlarının ne zaman giderileceğini ise bilemiyoruz. Bu konuda çalışmaları beklemek ve gelişmeleri takip etmek gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version