Ülkemizde de bir dönem lüks modeller arasında gösterilen Ford Mondeo için beklenen haber geldi. Başarılı sedanın Avrupa macerası artık son buluyor. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamalara göre, serinin üretimine son verilme kararı alındı. Hatta karar hızla uygulandı ve son üretilen araçların da banttan indiği açıklandı.

Peki bir dönemin popüler sedanlarından biri olan Mondeo için neden böyle bir karar verildi? Ford bundan sonra ne yapacak?

Ford Mondeo Üretimi Durdu

Aslında 1992 yılından beridir üretime devam eden bir sedan modeli görüyoruz. Aracın 4 nesil değiştirdiğini gördük. Bu süreçte seri sedan modelleri içerisinde zaman zaman en popüler araçlar arasında yer aldı.

Fakat zaman içerisinde popülerliğini kaybetmeye başladı. Zaten sedan araçların genel olarak popülerliğini kaybettiğini görüyoruz. Pazarda SUV araçların daha fazla tercih edilmeye başladığı dönemlere girdik.

Böyle bir dönemde Ford Mondeo’nun da satışlarının daralması ve yeni bir neslinin de gelmemesi, üretim durdurma kararına kadar uzanan süreci doğurmuş oldu.

Aracın 4.neslinin de zamanında popüler olduğunu gördük ama dediğimiz gibi şu an için diğer sedan modellerinde olduğu gibi çok tutulmuyor.

Haliyle artık aracın Avrupa macerası son bulmuş oldu. Bu arada Çin’de serinin satılmaya devam edeceğini de belirtelim. Zaten Çin’de çok kısa bir süre önce yeni Ford Mondeo da tanıtılmıştı.

Sadece Çin pazarına özel olacağı söylenen o modelin Avrupa’ya gelmeyeceğini de kesin olarak görmüş olduk. Bundan sonraki dönemde 5.nesille beraber Çin’de satışlar devam edecek ama bir 6.nesil sedan olacak mı bilmiyoruz.

Aracın isminin SUV modellerinde devam etmesi ihtimali de var. Yeni bir SUV ile bu serinin yerinin doldurulduğunu görebiliriz. Her şeye rağmen sedan Mondeo güzel bir karne ile şimdilik veda etmiş oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version