Son yıllarda B-SUV segment araçların popülerliği bir hayli artış gösterdi. Daha sportif tarzlarıyla dikkat çeken bu modellere ilgi yoğun olunca, markaların da B-SUV sınıfını genişletme çabası içerisine girmeye başladığını gördük. Bu markalardan biri olan Ford ise özellikle Puma serisinden güzel dönüşler aldı. Seri içerisinde en dikkat çeken model ise yeni Ford Puma ST modeli oldu.

Daha sert bir tasarım yapısı ile kendisini yansıtan sportif model için son güncelleme bundan 2 sene önce yapılmıştı. Fakat aracın Türkiye’ye bir türlü gelmediğini gördük. Yeni elde edilen bilgilere göreyse 2 sene sonra yeni model sonunda ülkemizde de boy gösterecek.

Yeni Ford Puma ST Türkiye’ye Geliyor

Her ne kadar şu an için net tarih ve fiyat bilgisi verilmemiş olsa da aracın Türkiye’ye geleceği açıklandı. Performanslı versiyonu ile dikkat çeken aracın satış tarihi konusunda daha fazla bilgi vereceğiz ama dilerseniz önce özellikleri bir değerlendirmeye alalım.

Standart versiyona göre daha sportif çizgileriyle dikkat çeken ST versiyon, hem iç kısımda hem de dış kısımda ST rozetleriyle dikkat çekiyor.

Yeni cam tavan, arka kısımdaki tavan spoyler eklentisi, yeşil tonlarında lansman rengi gibi artılarla gelen model, iç kısımda da sportif koltukları ile öne çıkıyor.

Aracın iç kısmında genel olarak teknolojik açıdan çok büyük bir fark sunulmadığını da söyleyelim. Orta kısımda 8 inçlik multimedya ekranın ve bunun yanında 12.3 inçlik dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. SYNC 3 multimedya teknolojisine sahip olan aracın, eğlence sistemi konusunda da ailenin diğer üyelerinden geri kalır bir yanı yok.

Yeni Ford Puma ST Teknik Özellikleri

ST versiyonda performans artışı konusunda da ciddi bir sıçrama var. Araçta 1.5 litrelik Ford EcoBoost motor yer alıyor ama motor üzerinde yapılan düzenlemelerle beraber beygir gücü 200 beygir seviyelerine kadar çıkarılıyor.

Serinin bu motorla beraber 100 km hızlanma süresinin de 6.7 saniye gibi yine iddialı bir değer olduğunu da eklemiş olalım.

Her noktasıyla dikkat çekici Yeni Ford Puma ST için merak ettiğimiz şey fiyatlar. Aracın fiyatı ne zaman açıklanır belli değil. Ama çok yakında bilgiler gelecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version