AutoBest, yeni yıla girmeden önce otomobil dünyasının merakla beklediği ödülleri açıkladı. En çok merak edilen “2023’te Avrupa’nın Satın Alınacak En İyi Otomobili” unvanını kimin kazanacağı olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda bu unvana aday olarak gösterilen 6 farklı araç seçilmişti. Toplamda 31 gazeteciden oluşan jüri ekibi, araçlar arasından kimin birinci olduğunu açıklandı. Henüz ülkemizde satışta olmayan model ise ödülü alan araç oldu.

2023’te Avrupa’nın Satın Alınacak En İyi Otomobili: Renault Austral

Yapılan değerlendirmeye göre bu unvanı almaya hak kazanan araç Renault imzalı Austral modeli oldu. Avrupa’da tüketici ihtiyaçlarına her açıdan cevap verecek araç olarak gösterilen Austral, yakın zaman önce tanıtılmış ve aslında bakarsanız bir başka popüler olan model Kadjar’ın yerini almıştı.

Araç tanıtıldığı zaman bilgilerini sizinle paylaşmıştık. Geriye döner ve aracın bilgilerini hatırlayacak olursak modelde, 35’i bulan sürüş destek teknolojisi dikkat çekiyordu.

Bunun yanında araçta 200 beygirlik e-Tech hibrit motor da yüksek performans sunması adına tasarlanmıştı. 1.2 litrelik benzinli motoru temel alan hibrit motor, ek olarak 70 beygirlik elekrtrikli motor ile destekleniyor.

 Teknolojik açıdan da beğeni toplayan modelin henüz Türkiye satışları da başlamadı. Daha önce Smartbest 2023 ödülünü de alan serinin Türkiye satış tarihi ise net değil. Zira şu an beklentiler modelin 2023 yılının ilk yarısı içerisinde satışa çıkacağı yönünde. Fakat kesin olarak bir tarih verilmiş değil.

“2023’te Avrupa’nın Satın Alınacak En İyi Otomobili” unvanını kazandı ama serinin ülkemizde nasıl karşılanacağı da merak konusu. Zira burada fiyat dengesinin de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Austral iddialı bir araç ama fiyat aralığı çok yüksek olursa, pek tercih edilen bir model olmayacaktır. Artık serinin Türkiye tanıtımı yapıldığı zaman bu konularda yorum yapabileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version