Hafif ticari araçlar için bir adım Ford cephesinden bir adım da Fiat cephesinden geliyor. Kısa süre önce yeni Ford Tourneo Connect modelinin satışa sunulmasının ardından şimdi de Yeni Fiat Ulysse modeli satışa sunuldu.

Hafif ticari sınıfın yeni aracı, yolcu kapasitesiyle de ihtiyacı karşılayacak olan araçlardan biri diyebiliriz. Fiat’ın yeni tasarım dili ve yeni logosunu benimseyen serinin özellikleri ve Türkiye fiyatlarından daha detaylı olacak bahsedeceğiz.

Yeni Fiat Ulysse Nasıl Özelliklere Sahip?

Öncelikle aracın boyutları önemli. Zira dediğimiz gibi hafif ticari sınıf bir araçla karşı karşıyayız. Yolcu ve taşıma kapasiteleri önemli. 9 kişiye kadar koltuk sunan Yeni Fiat Ulysse, 5.309 mm uzunluk ile bir hayli geniş bir kullanım alanı sunuyor. 3 sıra koltuk dışında aracın bagajında ise 980 litrelik bir hacim olduğunu görüyoruz.

Katlanabilir koltuk artısını da düşünecek olursak Yeni Fiat Ulysse, taşımacılık için de ideal modellerden biri olarak değerlendirilebilir.

7 inç multimedya ekranı, 3 bölgeli klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma özellikleri, far ve yağmur sensörleri, elektrikli yan aynalar, ön ve arka bağımsız süspansiyon sistemleri gibi artılar sunan Yeni Fiat Ulysse, motor konusunda da iddialı.

Aracın motoru 2.0 litrelik 4 silindir turbo dizel motor. Tanıtım sırasında verilen değerlerde bu motorda 400 Nm tork ve 177 beygir güç olduğunu görmüştük. Yine ilk tanıtımda verilen değerlere göre araç 9.8 saniye içerisinde 100 km hıza kadar çıkabiliyor. Ama tabii ki Yeni Fiat Ulysse modelinin odak noktası hız değil.

Hafif ticari sınıfın yeni temsilcilerinden biri olarak ülkemizde de boy gösterecek olan aracın Türkiye fiyatı ise 798.900 TL olarak açıklandı. Bu fiyat lansman özel fiyat olarak duyuruldu. Yakın zamanda değişiklik gösterebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version