Alman lüks otomobil üreticisi Audi‘nin yeni geliştirdiği E-Tron GT konsepti bugün resmen tanıtıldı. Kamuoyuyla paylaşılan fotoğraflarda E-Tron GT konsepti olanca ihtişamıyla görüntülenirken, aracın seri üretime hazır olduğu izlenimi de çoğu otomotiv editöründe uyandı.

Taycan’la aynı platformu kullanacak

Şuan için elimizde konsepte dair sadece dış çekim görselleri mevcut. Aracın teknik özellikleri ve iç döşemesine dair pek bir bilgimiz yok. Ancak geçtiğimiz gün elde ettiğimiz ufak bilgi kırıntıları yeni modelde 100 kWh batarya paketinin bulunacağına, toplam menzil kapasitesinin 400 kilometre olacağına ve 0’dan 100 km/s’ye 4 saniyenin altında çıkacağına işaret ediyor.

Ayrıca araba Porsche Taycan modeliyle aynı platform üzerine inşa edilecek.

Yeni A7’ye benzetildi

Öte yandan arabanın dış görünüm itibariyle Audi’nin yeni tanıttığı A7 modelini andırdığı pekala söylenebilir. Hatta araçların ufak tefek farklılıklar dışında birebir aynı olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de azımsanacak gibi değil.

Sadece E-Tron GT en ve uzunluk noktasında birazcık daha kısa. Keza ağırlık merkezini ortaya almak için aracın yere daha yakın konumlandırıldığı da görülüyor. Daha sportif bir görünüme sahip olan aracın ön LED far ve arka stop lambalarının egzotik tasarımı dikkat çeken detaylar arasında.

Kamuflajı çıkarmaya hazırlanıyor

Halen daha kamuflajı üzerinde olan arabanın tüm detaylarının netlik kazanması için bir süre daha beklememiz gerekecek. Bakalım, beklendiği gibi E-Tron GT satış rakamları noktasında Audi’yi tatmin etmeyi başarabilecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version