Audi’nin yeni geliştirdiği RS Q8 modeli test sürüşü esnasında casus kameralara yakalandı. Aracın arka bagaj kapağında sadece Q8 yazısının yer alması ilk etapta kafa karıştırıcı olabilir, ancak Audi’nin yuvarlak ve geniş egzoz uçlarını sadece RS etiketli modellerde kullandığını hesaba katınca taşlar yerine oturacaktır.

Öte yandan modeli baştan sona kaplayan kamuflaj, ön ve arka tamponda gerçekleştirilen tasarımsal rütuşları gizleyememiş.

Henüz prototip aşamasında

Seri üretim bandından inmeye henüz hazır olmayan araç, halen daha prototip aşamasında. Standart Q8 modeline göre daha geniş tekerleklere sahip olacağı anlaşılan modelin ön koltuklarında Recaro markası görülüyor. Roll cage kurulumunun gerçekleştirildiği RS Q8’in seri üretim versiyonunda bunları görebilmek mümkün olmayacaktır elbette.

Segmentinde güç modeller var

Hem Coupe, hem de SUV segmentine göz kırpan araç BMW X6 M ve Mercedes GLE 63 Coupe gibi araçlara alternatif olarak üretildi. Teknik özelliklerine bakacak olursak da RS Q8’in yaklaşık 670 beygir güç üretebilen hibrid bir motora sahip olması bekleniyor.

Bu rakam tanıdık gelebilir, çünkü Audi, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid modelinde kullanılan güç ünitesine aynen RS Q8’de yer verecek. Ancak bu henüz teyit edilmiş değil, bir diğer seçenek ise plug-in hibrid modeli Urus‘un elektrikli motorunun RS Q8’de kullanılması.

Audi’nin RS Q8’i bu yıl içinde tanıtması beklenmiyor, ancak bu modelin yerine SQ8’in tanıtımına şahitlik edebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version