Audi yenilikleri yolda! Alman üretici, Paris’te e-tron, Q3 ve A1 ile makyajlı A4 modelleri sergiliyor.

Audi’nin yüzde 100 elektrikli ilk seri üretim otomobili olan e-tron, 4,9 metre uzunluğa sahip. Bu aracın sekizgen tasarımlı ızgarası, LED gündüz farları, e-tron’a özgü detaylardan bazıları.

Elektrikli SUV’da bulunan 2 elektrikli motor toplam 335 HP güç ve 561 Nm tork üretiyor. 4 tekerlekten çekişli olan e-tron, düşük hızlarda arkadan itişli olarak yol alacak. Şehir şebekesinde 150 kW’a kadar şarj olabilen e-tron, hızlı şarj özelliğiyle 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Ayrıca rota planlayıcısı en yakın şarj istasyonlarını gösteriyor.

400 km menzili olduğu belirtilen araç 5,5 saniyede 0-100 km/s’ye ulaşırken maksimum hızı ise 205 km/s. Aracın tabanına yerleştirilen bataryalar, hem hızlı soğuma özelliğine sahip hem de aracın ağırlık dağılımının yüzde 50:50 olmasını sağlıyor. Markanın diğer yeniliklerinden ikinci nesil Q3, şişkin çamurlukları, krom parçaları ve büyüyen hava girişiyle önceski nesline göre daha sportif bir görünüm sunuyor.

Q3’ün başta dingil mesafesi olmak üzere boyutları ve bagaj hacmi arttı. MQB platformuna sahip olan Q3’te otonom frenleme, şerit takip sistemi, kör nokta uyarıcısı gibi elektronik yardımcıları da var.

Audi yenilikleri bunlarla sınırlı değil. Makyajlanan Audi A4’ün yeniliklerini fark etmek biraz zor. Tamponları değişen A4’ün içinde yeni gösterge paneli var. İkinci nesil Audi A1 Sportback’te 95 HP gücündeki 3 silindirli 1,0 litrelik benzinliden 200 HP’lik 2,0 litrelik benzinliye kadar uzanan farklı motor seçenekleri var.

Motor özelliklerine göre 6 ileri manuel şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman görev yaparken güçlü versiyonlarda 6 ileri vitesli S tronic şanzıman var.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version