Audi’nin 2018 kompakt sınıf yenilikleri neler olacak? Audi, 2019 sonunda dördüncü nesil A3’ü yollarla buluşturacak. Gelecekte A3’te 3 kapılı versiyonun üzeri çizilirken ana model 5 kapılı Sportback olacak.

VW Grubu’nun MQB adını verdiği değişken altyapısının kullanımı yeni nesilde de sürerken, yapılacak değişikliklerle önümüzdeki 10 yıl güncelliğini koruyabilecek bir yapı ortaya çıkarılacak. Değişken yapı sayesinde yeni geliştirilen asistan sistemler için yeni fonksiyonların adaptasyonu çok kolay olacak.

Audi’nin 2018 Kompakt Sınıf Yenilikleri’nde Motor Unsuru

Motor konusunda da günü yakalamayı hedefleyen Audi bunu hem benzinli hem de dizel motorlarda sağlayacak. Değişken supap ve ateşleme kontrolüne sahip olan 190 HP gücündeki 2,0 lt’lik TFSI ve yüksek sıkıştırma oranlı 1,5 lt 150 HP’lik TFSI da yeni neslin güç üniteleri arasında yer alacak.

Standart A3’ler için 130 HP ile 250 HP arasında değişen güç yelpazesi öngörülürken S3 ve RS3 için 320 ve 420 HP’den bahsediliyor. RS3 demişken: 2,5 lt’lik 5 silindirli karizmatik motor güncellenerek yeni nesilde de kendine yer bulacak.

Dizel dostları da unutulmazken güncel nesilde 116 HP ile 184 HP arasında değişen gücün yeni modelle birlikte 200 HP sınırına dayanması bekleniyor.

Daha geniş bir ön ızgara, daha keskin bakan matriks farlar, büyük tekerlekler ve marka geleneklerine uygun olarak çok özenli bir karoser işçiliği yeni A3’ün tasarım DNA’sını oluşturan özellikler arasında yer alacak.

Boyutların verimli kullanımı ve başarılı bir kabin genişliği konusunda örnek modellerden biri olan kompakt Audi’nin boyutlarında dramatik değişimler olmayacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version