Alman lüks otomobil üreticisi ilk kompakt crossover modeli Q3’ü geçtiğimiz yıl görücüye çıkarmıştı. Çiçeği burnundaki 2020 model Q3 Sportback ise küçük SUV ölçüsünde olmasına rağmen sahip olduğu coupe benzeri tavan çizgileriyle sürüş dinamiğini daha da iyileştirme vaadinde bulunan, ilgi çekici bir diğer araç olarak Audi’nin ürün kataloğundaki yerini almış bulunuyor.

Dışarıdan bakıldığı zaman Q3 Sportback’in Audi’nin diğer küçük SUV modelleri Q3 ve Q5’i hayli andırdığı söylenebilir. Ön yüzünde tek çerçeveli ızgaranın yer aldığı araçta Q8 ve Audi e-tron SUV’da da karşımıza çıkan üç boyutlu tasarım çizgileri hâkim. Modelin en üst paketinde Audi’nin Matrix LED ön far teknolojisi kullanılıyor.

Aracın arkasına geçtiğimiz zaman ise işler değişmeye başlıyor. Q3 Sportback’in iyice eğim kazanan tavanı, modelin normal Q3’ten daha uzun gibi gözükmesini sağlamış. Düz D sütunu ve tavanın ucundaki spoyler güzel bir tasarım detayı olarak karşımıza çıkıyor.

Benzinli ve dizel motor seçeneğiyle geliyor

Kaputun altına baktığımızda ise Avrupalı müşterilerin beğenisine hem dizel, hem de benzinli motor seçeneğinin sunulduğunu görüyoruz. Toplamda 230 beygir güç üretebilen 2.0 TFSI motorun alternatifi olarak 150 beygir güce sahip 2.0 TDI dizel motor katalogdaki yerini almış. Her iki motor seçeneğinde de araca S tronic otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Fiyatı belli oldu

Tüm bunlara ek olarak Alman üreticinin 48v melez hibrid benzinli motor seçeneğini sunması da mümkün gözüküyor.

Bu sonbaharda satışa çıkacak olan aracın başlangıç fiyatı 40 bin 200 Euro olarak belirlenmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version