Logo değiştirme trend haline geldi. Otomobil firmaları, yıllardır kullandıkları logoları bir bir güncelliyor. Nissan, Opel, Citroen derken şimdi de Audi’nin yeni logosu duyuruldu. Yeni logo tasarımına geçen Audi, aslında çok büyük bir değişiklik yapmadı. Son dönemde moda haline gelen 2D logo tasarımının benimsendiğini görüyoruz.

Logo hakkında daha detaylı bilgiler de vereceğiz ama bu yeni logonun dijital çağa atıfta bulunan bir adım olduğunu söylemek lazım. Gelin şimdi logo üzerinde değerlendirmelere geçelim.

Audi’nin Yeni Logosu ile Neler Değişti?

Audi’nin eski logosunda, iç içe geçmiş halkalı yapı dikkat çekiyordu. 4 halka iç içe bir şekilde karşımıza çıkıyor ve krom logo kullanımı yapılıyordu. Boyut olarak da logonun 3D olarak tasarlandığını görüyorduk.

Yeni logoda genel yapı devam ediyor. Yine iç içe geçmiş olan halkaların kullanımı devam ediyor. Bu kez 3D yerine 2D bir tasarım yapısına geçildiğini ve daha düz bir logo kullanıldığını görüyoruz.

Yeni logonun renginin de değiştirildiğini görüyoruz. Tanıtılan logo üzerinde krom yerine beyaz bir renk tercihi yapılmış durumda.

Beyaz logo renginin dışında, siyah rengin ve daha gri bir rengin de kullanılacağı söylenmekte. Muhtemelen farklı modellerde logo için renk değişimleri olduğunu görebiliriz.

Logonun siyah versiyonlarının nasıl duracağını da şimdiden merak ettiğimizi söylemek isterim. Zaman içerisinde siyah ve gri modelleri de göreceğiz.

Logonun kullanımının da başladığını hatırlatalım. Marka yeni logoyu ilk defa Q8 e-tron 2023 modelinde kullandı. Yeni tanıtılan araçta yer alan logo, kısa süre içerisinde diğer modellerde de uygulanmaya başlayacak. Tabii ki diğer araçlarda da yeni logoya geçilmesi biraz zaman alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version