Dacia Duster Pickup, sevilen seri Dacia Duster modelinin pickup versiyonu olarak düşünülmüş ve konsept çalışmalarıyla karşımıza çıkmıştı. İlk defa 2018 yılında konsept olarak gösterilen ve böyle kalacağı düşünülen model, seri üretime girdi ve konsept gerçek oldu.

Aradan geçen 2 yılın ardından yeni seri pickup modeli satışa sunuldu. Sınırlı motor seçenekleri ve sınırlı tasarım özelleştirmeleri olsa da sınıfının en uygun fiyatlı pickup modellerinden biri olması beklenen yeni model, uzun bir süre daha geliştirilmeye devam edecek. Peki, yeni pickup neler sunuyor? Motoru ve tasarımı nasıl?

Dacia Duster Pickup Tasarımı, Motoru ve Fiyatı

Yeni aracın tasarımı Dacia Duster serisini yansıtıyor. Ön kısımda aynı yapının izlenimlerini görüyorsunuz. Farlar, geniş ızgaralar, logo tek şerit halinde ve alt kısımda yine geniş bir korumalık.

Arka kısımda ise pickup modeli olmasına rağmen bir hayli modern çizgileri yansıtan tasarıma sahip olan Dacia Duster Pickup, kare şeklinde stop lambaları ve yine kaslı bir kasa görüntüsüyle resmen ben de boy gösteriyorum diyor. Tabii artık geniş bir yük kasası da var.

Arka kasa kısmında toplam olarak 1000 litrelik bir hacme yer verilmiş. 1,65 metre uzunluğunda bu alanda 500 kg maksimum olmak üzere taşıma kapasitesi biraz sınırlı tutulmuş.

500 kg taşıma kapasiteli 1000 litrelik bir kasanın gelmesi, aracın yükseklik ve boyutlarını da değiştirmiş durumda. Yeni seri 19 mm daha kısa ve 14 mm daha yüksek. Kısacası Dacia Duster, pickup versiyonuna uyarlanmış.

SUV sınıfından farklı olan yeni nesilde kullanılan motora geçtiğimiz zaman ise tek seçenek görüyoruz. 1.5 litre hacmi olan turbo dizel tek motor seçeneği, 260 Nm gibi iddialı bir tork değerine ve 115 beygir standart güce sahip. Standart dedik çünkü bu sınıfta ortalama değer 100-120 beygir arası.

6 ileri manuel vites yanında en büyük artı ise 4X4 çekiş sisteminin olması. Bu da pickup yönünü öne çıkaran başka bir detay.

Teknoloji olarak da yokuş kalkış, iniş desteği, multimedya ekranı gibi artıları olan Dacia Duster Pickup, şimdilik sadece beyaz rengiyle Romanya’da satılıyor. Romanya’da satışa çıkan aracın 22.546 Euro fiyatı olduğu söylendi ama bir de şunu ekleyelim ki satış yapılan ülkelerin sayısı artacak. Ülkemizde de bu modeli göreceğimizi düşünüyorum.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version