Frankfurt Otomobil Fuarı’nda meraklılarının karşısına çıkan Renault motor özellikleriyle herkesin dikkatini çekti.

Geçtiğimiz aylarda ilk görüntüleri sızan yeni model kısa bir sürede merak edilen bir araç haline gelmişti. Şimdiye kadar medyaya yansıyan detaylarında 2.0 litrelik motorla geleceği düşünülen Megane RS, neredeyse tüm beklentileri yıkarak uzun bir zaman ardından Alpine A110 motoru ile tekrar hayata döndü.

Megan RS şanzıman seçeneklerinde hem manuel hemde çift kavrama otomatik ünitelerle alınabilecek olan yeni Megane Turbo beslemeye sahip 1.8 litrelik motor ile 276 beygir güç, 390 Nm tork değerlerine sahiptir. Trophy versiyonu ise 296 beygir güç ve 400 Nm tork olarak görülüyor. Renault şanzıman bölümünde yenilik yaparak çift kavrama otomotik şanzıma için fazlasıyla çalıştığı görülüyor. Vites kulakçıklarını araca entegre ettiğini duyuran Renault, bu teknoloji ile motor sporlarında sürücülerin rahatlıkla en zorlu virajları bile direksiyon temasını kesmeden geçebileceğini vurguluyor.

Renault, yeni teknolojiler ile geliyor!

Sport ve Cup olmak üzere iki farklı şasi üzerine geliştirilmiş versiyonları olan yeni Megan RS, ön tekerlek çekişli olacak. Launch Control, dört tekerlekten manevra ve Multi-Change Down teknolojisi ile bu sene bir fark yaratacak gibi duruyor. Aynı zamanda Cup versiyonlarında LSD diferansiyel kilidi ve bağımsız yapıda süspansiyon kilidi gibi teknolojilerini de yenilikler arasına ekleyebiliriz.

Aracın satışları Avrupa’da Aralık veya Ocak ayı itibariyle başlayacağı beklenmekte olup, Renault Megane RS’in ilk teslimatların 2018 yılı içerisinde dağıtılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version