Bentley, Danimarka menşeli lüks ses sistemleri üreticisi Bang & Olufsen ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Buna göre İngiltereli otomobil üreticisi, yeni çıkaracağı Continental GT isimli coupe modelinde B&O markasını taşıyan ses sistemine yer verecek.

Hatırlanacağı üzere Bang & Olufsen daha önce de otomobiller için geliştirilen devrim niteliğindeki BeoSonic adını taşıyan ses sistemiyle gündeme gelmişti. Araç içindeki yolcuların konumuna göre ses çıkışları vermeyi başaran sistem sayesinde “Enerjik, sıcak, dingin ve aydınlık” gibi farklı ses modları tercih edilebiliyordu. İşte bu sistem şimdilerde Continental GT‘de aynen kullanılacak.

Üst düzey yöneticiden açıklama geldi

Konuya ilişkin ilk açıklama ise Bentley’in araç içi eğlence ve ses sistemi departmanını başındaki isim Ashley Blakemore‘dan geldi. “BeoSonic kullanıcı arayüzü içinde bulunduğunuz ruh haline göre ekolayzır ayarlaması yapıyor ve arzu ettiğiniz ses deneyimini yaşamanızı sağlıyor” diyen Blakemore, “Araç içindeki bölgelere göre farklı şekilde gerçekleştirilen ses çıkışlarını kolayca hissedebilirsiniz. Böylece kendinizi daha geniş ve ferah bir alanda farz edebilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni sistem Bentley ile araç içi eğlence sistemleri geliştiren Harman International şirketiyle ortaklaşa hayata geçirildi. 16 adet aktif hoparlöre ve 1,500 watt’lık BeoCore DSP amfiye ev sahipliği yapacak olan Continental GT’de Bentley’in ikonik ızgara tasarımı tercih edilmiş.

En iyi ses çıkışını yakalamak için sık, ancak birbirinden farklı büyüklüklerdeki hoparlör delikleri ilk etapta göze çarpıyor. Ses sistemi açıldığında da bu deliklerdeki ışıklar aktif hale gelebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version