Lüks otomobil markası Bentley’in tam 100 yaşına bastığını biliyor muydunuz? Bu özel yıl dönümünü kutlamak için çok ilginç bir yönteme başvuran Bentley,  lüks yayıncılık firması Opus’la işbirliğine giderek “Kusursuzluk muhteşem bir şekilde ölümsüzleştirildi” sloganıyla markanın 100 yılını anlatan bir kitap hazırladı.

Kitabın kendisi Bentley’den pahalıya mal olabiliyor

Sınırlı sayıda üretilecek olan bu kitap tam 30 kilo ağırlığında ve üzeri çok kıymetli taşlarla bezenmiş. Üstelik kitabı sipariş ederken tıpkı Bentley satın alır gibi isteğiniz doğrultusunda özelleştirebilmek mümkün. Öyle ki kitabın maliyeti sıfır kilometre bir Bentley’i geçebiliyor bile.

Üç farklı versiyonla satışa sunulması planlanan kitabın Centenary isimli versiyonundan 500 adet, Mulliner’den 100 adet ve 100 Carat sürümünden ise sadece 7 adet üretilecek. Buradaki 7 rakamı, dünyanın 7 kıtasını temsil etmesi için seçilmiş.

Tamamı el işçiliği ürünü

Bentley modellerinde kullanılan derinin aynısı el işçiliği maharetiyle kitapların kapağında aynen yer alıyor. Müşteriler kitabın kapağında kullanılmasını istediği derinin rengine karar verebiliyorlar. Yine arabalarda kullanılan özel Bentley logosu kitabın kapağını süslüyor.

Toplam 9 bölümden ve 800’den fazla sayfadan oluşan kitapta Bentley markasının kurucusu ve isim babası W. O. Bentley’in Le Mans yarışlarındaki hatıralarına yer veriliyor. Markanın sınırlı sayıda ürettiği modeller, grand tourer araçları, model tasarımcıları, limuzinleri ve daha nicesi kitapta mevcut.

Bu arada kitabın 100 Carat versiyonunun İngiltere için satış fiyatı 200 bin Sterlin. Sıfır kilometre Bentley Mulsanne’ın fiyatı ise 234 bin Sterlin. Diyeceklerimiz bu kadar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version