Volkswagen Grubu bünyesindeki lüks otomobil markası Bentley, gruptaki diğer tüm markalar gibi elektrikli otomobil segmentine geçiş için kolları sıvamış durumda. Bentley CEO’su Adrian Hallmark, bu geçiş sürecine ilişkin Automotive News Avrupa’ya verdiği demeçte “Her şey modelleri elektrikliye dönüştürmekten ibaret” dedi.

Hatırlanacağı üzere Bentley ilk kez Bentayga Hibrid modelini 2018 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkarmıştı. İleriye dönük baktığımızda ise elektrikli yeni modellerin bu hibrid aracı takip edeceğini görebiliyoruz. Şuan için şirketin tepe yöneticileri tam elektrikli mi, yoksa hibrid motor mu üretmek istedikleri noktasında kararsız durumdalar. Ancak Bentley’in günün birinde elektrikli motorlara araçlarında yer vermeye başlayacağı kesin.

Hallmark, konuşmasının devamında “Halihazırda var olan modellerden birinin sadece ismini kullanıp ilk tam elektrikli otomobilimiz diye duyurabiliriz. Ancak satışta olan içten yanmalı motorlu bir modeli alıp, içine bataryalar koymayı düşünmüyoruz. Verimlilik ve menzil noktasında bunun yeterli olmayacağı kanısındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Haksız da sayılmaz, çünkü Bentley’in marka algısı zihinlerde çok yükseklerde. Hal böyle olunca elektrikli ilk modelin kusursuza yakın olması gerekiyor. Menzil kapasitesi, batarya dolum hızı ve toplam performans gibi farklı değerlerin en üst seviyeye taşınması Bentley’e yakışan olurdu doğrusu.

Ancak Volkswagen Grubu bünyesinde olmanın Bentley için bir diğer avantajı, MEB adı verilen ortak ve esnek yeni mimari platformu kullanabilme şansı. Bu sayede elektrikli otomobil üretiminde önemli bir eşiği hızlıca aşma imkânları var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version