Dacia Duster en popüler SUV modelleri arasında. SUV sınıfının yeni yaramaz çocuğu olarak değerlendirebileceğimiz araç için özel çalışmalar da yapılmakta. Ön son Prior Design tarafından yapılan bir çalışma ortaya çıktı.

Araca spor bir body uygulandığını gördüğümüz çalışmada adeta Dacia Duster gitmiş yerine yeni bir spor SUV modeli gelmiş. Yeni Body çalışmasının sadece son nesil Dacia Duster modelleri için uyumlu olmadığını da ekleyelim.

2018 sonrası tüm modellere uygulanabileceği söylenen body ile beraber aracın ne hale geldiğine biraz daha ayrıntılı olarak bakalım.

Body ile Dacia Duster Nasıl Gözüküyor?

Aracın ön kısmına baktığımız zaman, çok daha geniş ve sert görünümlü hava girişleri olması dikkatimizi çekiyor. Bunun yanında çamurluklar ve yan eşikler de yine çok daha geniş tutulmuş.

Ön ve yanlardan sonra arka kısma geçtiğimiz yine ön kısımda olduğu gibi geniş bir tampon tercih edildiğini anlıyoruz. Buna ek olarak egzoz çıkışları ise çok daha geniş duruyor. Aracın spor bir havaya bürünmesi noktasında yine bunun da iyi bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.

Üst kısımda da isteğe bağlı olarak ince bir spoyler kullanılacağı görülen serinin, bu yapıyla beraber off-road havasından uzaklaştığı kesin.

Ama Dacia Duster modelini böyle bir tasarımla görmek isteyenler de olacaktır diye düşünüyorum. Kitin fiyatı 3.500 dolar civarlarında dolaşıyor.

Tabii ki Dacia sahiplerinin bu kite ne kadar sıcak bakacakları tartışılır. Sonuçta bir SUV ve arazi tipinde araç ruhu var. Duster modellerinin yapısı dediğimiz gibi arazi yapısı.

SUV sınıfında araçlar biraz daha yerden yüksek olan araçlar. Body takarak yere daha yakın hale getirmek, herkesin tercih edeceği bir seçim olmayabilir.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version