350 ve 450h olmak üzere iki farklı konfigürasyonda satışa çıkacak olan 2021 model Lexus RX resmen tanıtıldı. Paranın satın alabileceği en iyi beş koltuklu Japon lüks crossover modeli olarak tanımlayabileceğimiz aracın giriş seviyesi fiyatında ise zama gidildi.

2020 model RX’lere kıyasla 2021 RX’in ABD için fiyatı 920 dolar kadar daha yüksek olacak. Buna karşın araç sahipleri daha fazla standart özelliğe ve ücreti karşılığında yeni Black Line Edition paketine kavuşmuş olacaklar.

Black Line Edition’un farkı ne?

Kuzey Amerika pazarı için Lexus sadece 750 tane benzinli, 250 tane de hibrid RX Black Line modeli üretecek. Hal böyle olunca standart RX’e kıyasla Black Line sürümünün çok daha ayrıcalıklı olacağını söyleyebiliriz.

20 inç büyüklüğündeki siyah alaşımlı jantlar, ön ve arka F Sport performans amortisörleri, yeni ön ve arka tamponun yanı sıra bagaj kapağı üzerindeki F Sport logosu göze çarpan değişiklikler arasında yer alıyor.

Apple CarPlay ve Android Auto desteği arabalarda standart olacak. Opsiyonel olarak 12.3 inçlik araç içi eğlence sistemine terfi edilebilecek, ancak varsayılan ekran 8.0 inç büyüklüğünde. Hibrid motorlu arabalarda 295 beygirlik 3.5 litre V6 motorun yanı sıra 3 tane elektrikli güç ünitesi yer alacak ve 308 beygir güç çıkışı sağlanacak. RX 450h modeli sadece sürekli dört çeker, diğer standart modeller ise önden çekişli olacak.

Meraklısı için belirtelim: Giriş seviyesi 2021 Lexus RX 350 modelinin fiyatı 46 bin 100 dolar olarak belirlenmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version