Her ne kadar BMW, 1979 yılında M535i modelini görücüye çıkarmış olsa da bugünkü haliyle bildiğimiz M5 sedan 1984 yılından önce seri üretime girmedi. Kaputunun altında M1’in altı silindirli motoruna ev sahipliği yapan araç 282 beygir güç üretiyor, aylık İngiliz egzotik otomobil dergisi Hemmings’in editörleri tarafından “Fiyatı ne olursa olsun, piyasadaki diğer tüm arabaları utandıracak kadar güzel” şeklinde övgülere mazhar oluyordu.

Ve nihayet bugün BMW, M5’in 35. yaş gününü kutlamak için çok özel bir modelini piyasaya sürdü: 2020 BMW M5 Edition 35 Years.

M5 Competition modeli üzerine geliştirilen M5 Edition 35 Years 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.1 saniyede çıkabiliyor. 617 beygirlik güce sahip motoruyla aracın çıkabileceği en yüksek hız ise saatte 304 kilometre.

Dış güzelliğiyle öne çıkıyor

Bunun dışında arabanın öne çarpan değişikliklerinin çoğu görsel tarafta gerçekleşmiş. BMW Individual ekibinin eli değdiği için çok göz alıcı bir güzelliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Donuk Koyu Gri II isimli metalik boyanın kullanıldığı araç, pigmentlerle boyandığı için ipeksi bir mat görünüm kazanmış.

Jantlar ise 20 inç büyüklüğündeki M hafif alaşımlı Y kollu grafit grisi renkli olan model. M marka fren kaliperleri ise her zaman aşina olduğumuzun aksine mavi yerine parlak siyah renge boyanmış. Arka bagaj kapağında ise BMW logosu bulunmuyor.

ABD’de 128 bin 995 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan araç, normal M5 Competition’dan 17 bin dolar daha pahalıya mal oluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version