Alman lüks spor otomobil üreticisi BMW, 4 Serisi Coupe modelinin bir süredir devam eden dinamik test çalışmalarında son aşamaya gelindiğini duyurdu. BMW, 4 Serisi Coupe’yi halihazırda Almanya genelindeki yarış pistlerinde deniyor. Aracın satışa hazır hale gelmesi için gerekli son dokunuşlar ise Münih’teki BMW AR&GE Merkezi’nde çalışan mühendislerin otoban ve trafiğe açık yollarda yapacağı test sürüşlerinin ardından yapılacak.

Markadan konuya ilişkin yapılan açıklamada 4 Serisi Coupe’de kullanılacak şasi konseptinin yeni modele “Mükemmel bir sportif sürüş performansı” katacağı belirtildi. Görünen o ki BMW’nin 4 Serisi Coupe’lerden beklentisi çok yüksek. Orta büyüklükteki premium araç segmentine yeni bir soluk getirmesi beklenen iki kapılı aracın kar testleri İsviçre’de yapılmıştı.

Bunun yanı sıra BMW’nin Fransa’daki test merkezi ve meşhur Nürburgring’in Nordschleife pisti de deneme sürüşlerinde kullanıldı.

Bu arada BMW 4 Serisi Coupe, dört kapılı modele kıyasla 57 mm daha alçak. Yer çekimi merkezi de bu sayede 21 mm yola daha yakın hale getirilmiş.

BMW 4 Serisi Coupe ailesinin en tepesinde BMW M440i xDrive Coupe adını taşıyacak yeni bir BMW M modeli bulunacak. Sıralı altı silindir bu motor toplam 734 beygir güç üretecek ve 48V melez hibrid teknolojisine ev sahipliği yapacak. Aktarım organı olarak ise 8 ileri Steptronic Sport şanzıman tercih edilmiş.

Melez hibrid sistemi arabanın yakıt verimliliğini arttıracak ve modelin zaten yüksek olan gücüne 11 beygirlik ek katkı sağlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version