BMW, 6 Serisi’ne dahil olan yeni 620d Gran Turismo modelini nihayet tanıttı. Bu yıl Temmuz ayında satışa çıkması planlanan model, BMW’nin diğer araçlarından aşina olduğumuz turboşarjlı 2 litrelik dört silindirli dizel motora ev sahipliği yapıyor.

Serinin en yavaş modeli

Altı silindirli dizel 630d’nin bir tık altında olsa da, 620d’de kullanılan motorun performansı pek de fena sayılmaz. Toplamda 187 beygir güç üretebilen motorla araç 0’dan 100 km/s’ye 7.9 saniyede çıkabiliyor.

Ancak bu değerle 620d, toplam 1.6 saniye ile 6 Serisi Gran Turismo ailesinin en yavaş ferdi oluyor.

İnanılmaz çevre dostu!

Motorun ürettiği güç ise BMW’nin 6 Serisi modellerinde sıkça kullandığı sekiz ileri otomatik vites ile arka tekerleklere aktarılıyor.

100 km’de 4.08 litre mazot yakan araç kilometre başına 129 gram emisyon salgılıyor. Haliyle 620d Gran Turismo, 6 Serisi’ne dahil en az yakan ve emisyon salgılayan model oluyor.

xDrive paketi büyük motorlu versiyonda opsiyonel

 

Malum, BMW satışını gerçekleştirdiği birçok modelde dört çekerli xDrive paketini opsiyonel olarak sunmasıyla biliniyor. Ancak ne yazık ki bu durum 620d Gran Turismo için geçerli değil. Yine de Bavyeralı lüks otomobil üreticisi, daha büyük dizel motorlu versiyonu satın alan müşterilerinin xDrive paketini satın alabilmelerine imkân tanıyor.

 

Adaptif iki akslı hava süspansiyonu, aktif manevra sistemi ve kayma önleyici mekanizmalarıyla araç sahiplerine üst düzey güvenlik önlemlerini vaat eden 620d Gran Turismo’nun ise fiyatı henüz bilinmiyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version