Abartılı bir büyüklüğe ulaşan ızgara ya da diğer adıyla BMW böbrekleri, makyajlı BMW 7 Serisi‘nin tasarımındaki en baskın unsur olarak dikkati çekiyor.

Daha Ciddi Oldu!

Farlardaki kıvrımların ortadan kalkmasıyla daha keskin bir hale gelen aydınlatma elemanları da otomobile daha soğuk ve teknolojik bir hava katmış.

Arka bölümde krom bir şeritle birbirine bağlanan iki parçalı yatay stopların kullanımı devam ederken artık krom şeridin altında yanan bir ışık şeridi var ve incelen stoplarda yeni 3 Serisi’ndeki gibi üç boyut efektine yer verilmiş.

Tamponlarda yapılan değişiklikler 7 Serisi’nin boyunu hem standart hem de uzun aks mesafeli versiyonlar için 22 mm arttı.

İç mekanda ağırlıklı olarak yeni deri ve kaplama seçenekleri dikkat çekse de yeni nesil BMW OS7 kontrol sistemi ve yeni dijital gösterge tablosu da makyajın getirileri arasında yer alıyor.

Geliştirilmiş sesli komut sistemi, bardaklıkların önüne alınmış kablosuz şarj bölümü ve yeni direksiyon simidi de diğer yeniliklerden bazıları.

Makyajlı 7 Serisi’nin Motor Özellikleri

Makyajlı 7 Serisi’nin tüm motorları Euro 6d-Temp emisyon normunu karşılıyor.

750i ve 750Li’de görev yapan 4,4 lt’lik benzinli V8 motor yenilenirken artık 450 HP ve 650 Nm yerine 530 HP ve 750 Nm üretiyor.

6,6 lt’lik V12’nin gücü 25 HP azalarak 585 HP’ye düşse de 850 Nm’lik maksimum torku makyaj öncesine göre 50 Nm artmış. Daha önce 258 HP gücündeki 2,0 lt’lik 4 silindirli benzinli motorun görev yaptığı hibrit versiyonda ana güç ünitesi 286 HP üreten 3,0 lt’lik sıralı 6 silindirli benzinli motor olmuş.

7 Serisi’nin hibrit versiyonu olan 745e’nin elektrikli sürüş menzili versiyona göre 50 km ile 58 km arasında değişiyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version