Hatırlanacağı üzere bundan bir sene kadar önce BMW’nin hücre yakıtlı elektrikli otomobil geliştirme planları gün yüzüne çıkmıştı. Hidrojenden güç alacağı açıklanan modellerinin geliştirilme sürecinde BMW mühendisleri şirketin motor sporları bölümüyle de yakın temas halinde çalışıyor.

BMW CEO’su Harald Krueger konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Daha büyük model serilerini daha uzun menzil kapasitesiyle hayata geçirmeyi hedefliyoruz” cümlelerine yer vermişti. Ancak aradan geçen 12 aylık sürenin ardından BMW cephesinden hidrojen yakıtlı modellere dair herhangi bir açıklama veya güncelleme paylaşılmadı.

Sessizlik nihayet bozuldu

Şimdilerdeyse BMW’nin motor sporları yöneticisi Jens Marquardt, merak edilen hidrojen yakıtlı araçlarla ilgili Motorsport.com sitesine yeni bir demeç vererek sessizliği bozdu. Buna göre Bavyeralı otomobil üreticisi halen daha hidrojen yakıt teknolojisi üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Motorsport editörlerinin “Hücre yakıt teknolojisi sadece motor spor kategorisindeki araçlar için mi kullanılacak, yoksa günü birlik kullanıcıların beğenisine de sunulacak mı?” şeklindeki soruya ise Marquardt “Yeni nesil bu teknolojiyi tam da bu sebepten ötürü geliştiriyoruz. Sadece yarış arabaları için böylesi bir teknolojiyi geliştirmiyor, seri üretim bandından inecek araçları da hesaba katıyoruz” diye cevap verdi.

2020’lerin ortasına işaret edildi

Öte yandan Marquardt, FCEV kod adını taşıyan hidrojen yakıtlı BMW modellerinin muhtemel çıkış tarihine de işaret etti. Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nın başlangıcından önce çıkması beklenmeyen araçla ilgili Marquardt “An itibariyle 2020 yılının ortasında tanıtılmasını bekliyoruz” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version