BMW iX, tanıtıldığı zaman üst segment bir araç ve Türkiye’ye geldiğinde fiyatı can yakacak demiştik. Tanıtımdan kısa bir süre sonra araç için Türkiye ön siparişleri açıldığı açıklandı. Söylediğimiz gibi aracın Türkiye fiyatının da can yakacağını görmüş olduk.

Açıkçası ucuz bir seri gelmesi zaten pek mümkün değildi. Hem BMW olması hem elektrikli bir araç olması hem de son derece lüks olması, aracın fiyatının yüksek olacağını zaten kanıtlayan kriterlerdi. Peki, seri için açıklanan fiyat tam olarak ne kadar? Ayrıca özellikler neler?

BMW iX Türkiye Fiyatı ve Teknik Detayları

Yeni modelde yer alan motordan söz ederek işe başlamak istiyorum. Araçta iki ayrı elektrikli motor yer alıyor. Çift elektrikli motor gücünü gösteriyor. 326 beygirlik bir güç sunan iX, tork değerinde ise 630 Nm tork değeri ile karşımıza çıkıyor.

Yüksek performanslı ve dikkat çekici bir hızlanma süresine sahip olan seri, sadece 6.1 saniye içerisinde 100 km hıza kadar da çıkabiliyor.

Böyle bir araç için 6.1 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşmak hiç kötü bir değer değil çünkü araç çok küçük bir araç değil. Tabii ki motor gücü ve hızı kadar serinin menzil değeri de önemli. Menzil konusunda araç standartların dışına çok çıkmamış.

Evet hızlı şarj destekleri var ama maksimum menzil değeri 425 km olarak belirlenmiş. Kullanıma bağlı olarak bu değer değişiyor. Sürekli yüksek süratle beraber 425 km menzilin daha altında menzil değerleri görülebilir.

BMW iX Türkiye fiyatına gelelim. Aracın ön siparişleri başladı ve Türkiye fiyatı 1.632.300 TL başlangıç olarak açıklandı. Neredeyse 2 milyon TL olan başlangıç fiyatıyla bu model ne kadar satılacak göreceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version