F82 gövde kodlu M4’ün yolculuğu hem gerçek anlamda, hem de mecazi anlamda bir hayli sarsıntılı geçti. M departmanı otomobilin CS isimli yeni versiyonu sayesinde beklediğimiz M4’ü yaratmış olabilir mi? İşte BMW M4 Competition Package donanımı:

BMW M4 COUPE ile yaşadığımız aşk ilişkisi bir hayli tutarsız yürüdü. Otomobilin vahşi görünümüne, performans potansiyeline ve arkadan itişli mimarisine bayılıyoruz. Öte yandan üzerinde M logosu taşıması bile M4’e büyük çekicilik katıyor ki, rakiplerin bu türden bir algıya sahip olduğunu söylemek zor.

Yine de, az önce de söylediğim gibi, M4’le yaşadığımız aşk ilişkisi oldukça çalkantılı geçti. Otomobilin 3.0 litre hacmindeki turbo beslemeli sıralı altı silindirli motoru öyle bir güç patlaması yaratıyor ki afallarsınız. Bu söylem kulağa iyi bir şey gibi gelse de, söz konusu durumdan dolayı arka lastiklerin tutunmayı bırakma biçimi beklediğinizden daha sert ve ani biçimde gerçekleşiyor.

BMW M4 COMPETITION PACKAGE KOŞULLARLA NASIL MÜCADELE EDECEK?

Benzer bir şey arka süspansiyonlar için de söylenebilir, zira otomobil zemindeki en ufak bir pürüzde korkutucu olabiliyor. Anlayacağınız M4 sadece belirli koşullarda maksimumunu verebilen bir araç. Kuru ve ılık bir günde sürüş yapıyorsanız ondan iyisi yok, ama çok azımızın hayatının her günü ılık ve kuru. Bu yüzden M4’ü iki biradan sonrası çekilmeyen dostlar gibi de düşünebilirsiniz.

O halde gücüne 29bg, torkuna 49 Nm ekleyerek toplamda 460 bg güce, 600 Nm torka ulaşan M4 CS bahsettiğimiz koşullarla nasıl mücadele edecek dersiniz?

BMW M4 Competition Package

Cevanbın bir kısmını 2016 yılında tanıtılan BMW M4 Competition Package donanımı verecektir. Gövdeyi yere yakınlaştıran ve yayları, amortisörleri ve burulma önleyici barları sertleştiren BMW M4 Competition Package 450 bg güçle birlikte gelmesine karşın standart M4’ün huysuzluklarını büyük oranda engellemişti.

2018 model yılı için iyileştirilen Competition Pack donanımının söz konusu yeni hali (ilk iyileştirmeler daha da iyi hale getirilmiş) ise burada gördüğünüz M4 CS’in temelini oluşturuyor.

BMW MT CS’İN YAZILIMLARI DAHA KESKİN!

M departmanının patronu Frank van Meel M4 CS ile 2018 model yılına ait M4 Competition Package otomobiller arasında en ufak bir donanım farklılığı olmadığını ifade ediyor.

Kendisinin ve ekibinin CS için yaptığı çalışmaların temelinde, adaptif M süspansiyon sisteminin standart olarak sunulan Michelin Cup 2 lastiklerle maksimum uyumu sağlaması için yapılan bir dizi yazılımsal değişiklik yatıyormuş. Aynı şekilde, CS’in motor ve direksiyon yazılımları da standart otomobile kıyasla daha keskin olacak şekilde kalibre edilmiş.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version