BMW’nin yeni 8 Serisi Coupe modelleri şirketin bugüne dek ürettiği en heyecan verici araçlara ev sahipliği yapıyor. Özellikle son çıkan iki kapılı BMW M850i xDrive Coupe, üstün performansı ve şık tasarımıyla muadil modellerin bir adım daha önüne geçmiş durumda.

Ancak henüz bu model seri üretim bandından inmeyi başarmış değil. İlk kez geçtiğimiz yıl konsept modeli gün yüzüne çıkan araç, halen daha BMW mühendislerince test ediliyor. 

Seri üretime sayılı günler kaldı

Neyse ki BMW’nin son açıklamaları, seri üretime ramak kaldığına işaret ediyor. Birçok farklı yol ve hava durumuna ayak uyduracak şekilde tasarlanan M850i xDrive Coupe muhtemelen herhangi bir sorunla karşılaşmadan test sürecini başarıyla tamamlayacaktır.

Daha güçlü bir motor

Bugüne dek V8 güç ünitesini çeşitli modellerinde tercih eden BMW, bahsi geçen yeni araçta da baştan aşağıya yeniden geliştirilen bir V8 motora yer verecek. Mesela BMW M5 modelinde kullanılan 4.4 litrelik çift turbolu motor gayet yüksek performans vaat ediyordu.

Ancak M850i xDrive Coupe çok daha güçlü bir motora ev sahipliği yapacak: 530 beygir ve 553 ft tork! Bunlar da gayet iyi rakamlar.

Sekiz ileri Steptronic sportif şanzımanın kullanılacağı model, çok daha kısa vites geçiş aralıklarına sahip. Model isminde yer alan xDrive ibaresinden de anlaşılacağı üzere araç dört çeker olacak. Performans tutkunları için arka aksı kilitleme özelliği de mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version