BMW MT4 CS ile ilgili birçok detay var. Sadece 7 ileri çift kavramalı M DCT şanzıman ile sunulan otomobilde, standart olarak gelen karbon tavanın dışında ön splitter, arka difüzör ve motor kaputu da karbon fiberden imal ediliyor. Söz konusu karbon kaputun standart alüminyum kaputtan yüzde 25 daha hafif olduğunu da belirtelim. Ayrıca yani kaputun powerdome tasarımı genişliği ayarlanabilir yeni bir açıklık tasarımına sahip.

Önde 19 inç, arkada 20 inç ölçüsündeki jantların etrafında sırasıyla 265/35 ve 285/30’luk lastikler yer alıyor. Hafif alaşım materyalden imal edilen jantların süspansiyon ve direksiyon güncellemeleri için en iyi verimi sağlayacak şekilde hafifletildiğini öğrendik. Otomobildeki en önemli mekanik değişim daha iyi bir akış sağlayan yeni egzoz sistemi. Ayrıca CS’in ön kısmında hoparlör yer almadığı için motorun sesi dijital ortamda güçlendirilmiyor ve safkan M sesleri duyuyorsunuz.

GTS’ten alınan kapı içleri, manuel ayarlı spor koltuklar ve direksiyon ile konsoldaki alkantara kaplama ise CS’in bahse değer diğer detayları. M DCT şanzımanlı bir M4’ün 1540 kg ağırlığından 35 kg daha azına sahip olan CS, 1505 kg çekiyor ve söz konusu ağırlığı 3.9 saniyede (standart modelden 0.2 saniye daha hızlı) 100 km/s’ye ulaştırıyor. Maksimum hız ise 280 km/s. Bu arada otomobilin 7 dakika 38 saniyelik Ring derecesini de atlamayalım.

Yol sürüşlerinde bu tarz rakamların pek bir şey ifade etmediği ortada. Ne var ki, van Meel ve ekibinin standart M4’teki tahmin edilemez ve sıkıntı verici sürüş karakterini eski M otomobillerine has bir yetenek ve keyifle yoğurduğunu söylersek CS’in ciddiyetini anlaşılacaktır.

BMW MT4 CS’in Direksiyon Tepkileri Etkileyici

İlk olarak otomobilin direksiyon tepkilerine vuruluyorsunuz. Standart M4’ün direksiyonu merkez noktasında rahatsız edici bir hissizliğe ve uyuşukluğa sahipken, burada girdilerinize anında ve keskinlikle yanıt veren bir sistem buluyorsunuz. Bunda Cup 2 lastiklerin payı olsa da, söz konusu iyileşme kesinlikle yeni direksiyon yazılımından kaynaklanıyor ve otomobil bu sayede şasisini sizin için çalıştırdığını rahatlıkla hissettiriyor.

BMW MT4 CS

Virajlarda gazlamaya başladığınızda ayarlanabilirliği yüksek bir sürüş karakteri buluyorsunuz. Otomobil kolayca konumlanıyor ve çıkışta bolca gaz vermenize olanak sağlıyor. Standart M4 ile viral çıkışları daima bir muammaydı. Öyle ki, gaz pedalına basmakta fazla cesur davrandığınızda, anında çekiş kontrol sisteminin sınırlarına giriyordunuz.

Sistemi kapadığınızda ise arka lastikler buharlaşmaya başlardı. Bu durum pistte artistik pozlar vermek için idealdi, fakat bir yol otomobilinin düzlüklerde hızlanırken dahi huysuzlanması çok da kabul edilebilir bir şey değildir. CS ile bu tarz şeyleri düşünmek zorunda değilsiniz. Dilediğiniz gibi sürüş yapabilir, gaz pedalını dilediğiniz zaman kullanabilir ve M diferansiyelinin şasiyle yakaladığı uyum sayesinde aracın altınızda nasıl çalıştığını hissedebilirsiniz. Fazlasıyla keyiflendirici ve ödüllendirici bir sürüş…

BMW MT4 CS’in Eksileri

Eksiler? DCT şanzıman rakiplerdeki sistemlerle kıyaslanınca yaşını hissettiriyor ve frenler çabuk pes ediyor. Önde dört, arkada iki pistonlu standart döküm demir frenleri yormak için üst üste birkaç viraja saldırmanız yeterli. Sonrasında pedal dibe gitmeye başlayacak ve hissizlik ortaya çıkacaktır. Otomobilin performansıyla eşleşmeyen standart fren sistemi yerine karbon seramik frenler tercih edilebilir.

Bir başka sıkıntı ise 89.130 sterlinlik fiyat etiketi. CompetititonPackage donanımlı modellerden 25.000 sterlin daha pahalı olan CS’in fiyat bahsinde elle tutulur hiçbir yanı olmasa da, bu şeyin satın alabileceğiniz en iyi M4 olduğu ortada.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version