SUV’ların popülaritesinin artmasında premium modeller şimdiye kadar önemli bir rol oynadı. Önce büyük, sonra orta boy modeller ve sonunda küçük sınıfa kadar uzanan premium SUV’lar arasında BMW X3 özel bir yere sahip. Yollara ilk kez çıktığı 2003 yılında aynı zamanda orta sınıf SUV kavramını da başlatan model, şimdiye kadar 1,5 milyon adetlik satışı aştı ve BMW için en önemli X modellerinin başında geldi.

Yeni BMW X3 Hazır!

Şimdi bu başarı öyküsünde sıra üçüncü perdenin açılmasında: Yeni X3 hazır. Tasarım anlamında devrimsel olmamakla birlikte önemli değişimlerin yaşandığı otomobilde farların artık ön ızgaraya kadar uzanmaması dikkat çekiyor.

BMW’nin ilk X modeli olan ve 1999 yılında yollara çıkan birinci nesil X5’ten bu yana tüm X modellerinde yer verdiği tamponun üst kısmındaki yuvarlak ön sis farı artık yatay bir altıgen formuna bürünmüş. Aynı şekilde ilk iki BMW X3 neslinde yer alan ön ızgaranın altındaki hava girişi de ortadan kalkmış.

Yan cam çizgisi yeni nesilde selefine en yakın tutulan bölüm olarak dikkat çekerken, ikinci neslin çok da şık olmayan stopları yeni modelle birlikte L formlu daha tipik bir BMW tarzına gelmiş. 4716 mm uzunluğundaki yeni X3 selefinden 59 mm uzunken dingil mesafesi 54 mm artarak 2864 mm’ye çıkmış.

Yeni BMW X3, Sınıfının En Aerodinamik Otomobili!

Otomobilin tasarımındaki değişiklikler ortaya sadece daha şık ve sportif görünen değil, aynı zamanda da daha aerodinamik bir otomobili çıkartmış: Yeni BMW X3’ün aerodinamik katsayısı 0,34 Cd’den 0,29 Cd’ye düşmüş ve model BMW’nin iddiasına göre sınıfının en aerodinamik otomobili olmuş.

X3’ün motor cephesinde radikal değişiklikler yok. 4 ve 6 silindirli ünitelerin kullanımı devam ederken, baz versiyonları her ikisi de 2,0 lt’lik, 184 HP’lik benzinli ve 190 HP’lik dizeller oluşturuyor.

Bu nesille birlikte ilk kez sunulan M Performance versiyonu M40i’de görev yapan 360 HP gücündeki 3,0 lt’lik sıralı 6 silindirli benzinli ünite X3’ü 4,8 saniyede 100 km/s’ye ulaştırıyor.

Yeni X3 ilk etapta sadece 4 tekerlekten çekişli aktarma ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla yollara çıkacak. İlerleyen süreçte daha makul fiyatlı, arkadan itişli ve manuel şanzımanlı versiyonların da seçenekler arasına eklenmesi bekleniyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version