Yıl sonunda Jaguar E-Pace önemli bir savaşa girecek. Üçüncü jenerasyon BMW X3, yüksek rafineliğe, daha fazla genişliğe ve daha ciddi teknolojilere odaklanıyor. İlk defa M Performance versiyonu da olacak. BMW X3 M40i bir değişimi de simgeliyor.

X3’ün fiziksel yapısı ve elektrik sistemleri de önemli güncellemeler geçiriyor. BMW’nin CLAR mimarisi üzerine yapıldı. Son X3’ten biraz daha uzun ve geniş. Aks aralığı ve uzunluğu açısından da gelişme var. Buna karşın egzotik çelik ve alüminyum paneller sayesinde ağırlık eski araca göre 55 kg azalmış. Yeniden şekillenen gövde rüzgar direncini 0.29’a düşürmüş.

Bir dizi yarı otonom sürüş yardımcısı, ilk kez X3’te yer alacak. Bunlar arasında aktif hız sabitleyici, direksiyon ve şerit kontrolü, karşıdan gelen trafikte tehlike anında uyarı sistemi var.

Bağlantı sistemleriyle akıllı saatler ve akıllı telefonları kullanmak mümkün. Hatta Amazon’un Echo ev asistanıyla da kullanılabiliyor. Ses kontrollü sistemle aracınızın yakıtını kontrol edebilir veya kapılarını kilitleyebilirsiniz.

BMW X3 otomobilinin yapısında hafif alüminyum, yüksek dayanıklılığa sahip çelik, son teknoloji plastikler ve magnezyum gibi bir dizi yüksek teknoloji ürünü malzeme kullanılıyor.

Bu akıllı hafif yapı otomobilin ağırlığını hafifletip, gövdeyi olağanüstü derecede sağlamlaştırıyor. Ayrıca pasif güvenliği ve dinamikleri de iyi bir oranda artırıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=5GHC4cy-TMA

BMW X3 akıllı enerji koordinasyonunu kullanan, standart özellik olarak sunulmuş teknolojilere sahip. Otomobil yalnızca tüm bu teknolojilerin birbiriyle etkileşimde bulunması durumunda yakıt tüketimi ve emisyon açısından etkileyici rakamlara ulaşmakta.

En başta sunulacak motorlar dizelde yalnızca 189 HP’lik xDrive 20d ve 261 HP’lik xDrive 30d olacak. 1 ve 2 serisi modellerindeki 3.0 litre turbo altı silindirli motor ise, X3 M40i’de kullanılıyor. Daha küçük benzinlileri ise benzinli elektrikli hibrit takip edecek.

BMW X3 M40i Değişimi Simgeliyor

BMW X3 M40i, BMW’nin X modellerindeki değişimi temsil ediyor. M140i, M2’ye ulaşamayanlar için iyi bir seçenek olurken, X3 versiyonu da, hızlı E-Pace’in rakibi olacak.

* Daha büyük ve daha hafif yeni X3, daha akıcı, daha çevik ve daha hızlı…

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version