BMW Detroit Otomobil Fuarı’nda ilk SUV modeli BMW X5‘i tanıttığında takvimler 1999 yılının Ocak ayını gösteriyordu. O dönem benzer boyutlardaki 4×4’lerden farklı olarak arazi takviyesi olmayan ve sürüş dinamizmi odaklı bir model olarak fark yaratan model şimdi de dördüncü nesliyle yollara çıkmaya hazır.

4922 mm uzunluğundaki yeni model selefiyle karşılaştırıldığında 36 mm uzarken 2975 mm’lik dingil mesafesindeki artış 42 mm. 2004 mm’lik genişlikse üçüncü nesle göre yaklaşık 66 mm daha fazla.

BMW X5 Boyutları Artıyor

Boyutlardaki artışla birlikte otomobilin yine çok geniş bir yaşam alanı sunacağını tahmin etmek zor değil. Yeni X3 ile karşımıza çıkan yeni X yüzünün daha prestijli bir sürümünü taşıyan modelde krom bir şeritle bütünleşen yeni tip ön ızgara dikkat çekiyor.

Tasarımda en çarpıcı değişimlerden biri arka bölümde: İlk nesilden bu yana korunan ve artık X5’in simgeleri arasında yer alan L formlu stopların yerini iki parçalı kıvrımlı aydınlatma grubu almış.

İç mekanda iDrive odaklı kokpite sadık kalınırken, artık dijital hale gelen gösterge tablosu ve kokpitin merkezindeki büyük ekran birbiriyle bütünleşmiş. 12,3 inçlik iki ekran standart donanımda.

Yeni BMW X5’te Seçenek Çok!

Motor kaputunun altında ilk etapta ikisi benzinli (sıralı 6 silindirli 3,0 lt 340 HP ve V8 4,4 lt 462 HP) ile ikisi dizel 4 farklı motorla yollara çıkacak olan yeni BMW X5’te ilerleyen süreçte 4 silindirli ve hibrit seçeneklerle birlikte M versiyonu da sunulacak.

Ağırlık anlamında artan boyutlar ve yeni donanımlara rağmen üçüncü neslin seviyesinin korunacağı açıklanırken yeni nesille birlikte havalı süspansiyon artık sadece arka aksta değil ön aksta da sunulacak. Elbette opsiyonel olarak.

Yönlendirilebilir arka aks, elektromekanik yalpa kontrol sistemi, sportif yürüyen aksam ve arka diferansiyel kilitli arazi paketi gibi sürüşle ilgili opsiyonlar da yeni neslin getirileri arasında yer alıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version