BMW başta olmak üzere birçok otomobil üreticisi, yeni geliştirdikleri modelleri Almanya’daki meşhur yarış pisti Nürburgring‘de test ediyorlar. Perfonmans odaklı arabaların Nürburgring‘de test edildiğini ve pisti erken sürede tamamladığını açıklamak, markalar için bir tür onur nişanı gibi. Neyse ki bu pistte sadece spor otomobiller değil, yeni nesil SUV’lar da test ediliyor.

BMW’nin yeni nesil performans odaklı X3 M ve X4 M modelleri de geçtiğimiz hafta sonu pistte test edilen araçlar arasına dahil oldu. Alman otomobil üreticisi araçların test edilirkenki kamuflajlı görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Bilindiği üzere M, BMW’nin modifiye edilmiş ve yüksek performans değerlerine kavuşmuş modellerinde kullandığı bir marka.

Yüksek devirlere çıkmak için tasarlandı

M TwinPower Turbo teknolojisiyle donatılan motorlara ev sahipliği yapan X3 M ve X4 M modelleri yüksek devirlere rahatlıkla çıkabilmeleri için tasarlandı. İlk kez M5 modelinde kullanılan M xDrive teknolojisi Nürburgring’de gerçekleştirilen testlerde tekrar elden geçirildi ve X3 ile X4 modellerine uyarlandı. Malum, BMW en yüksek çekiş ve sürüş torkunu en az zararla tekerleklere aktarabilme hedefine M xDrive ulaşmayı hedefliyor.

Modellerin çok satmaları bekleniyor

M markasını taşıyan arka aks diferansiyellerine kavuşan ve viraj dönüş dinamikleri iyileştirilen X3 M ve X4 M modellerinin ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak lüks SUV modellerinin çok satmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version