Otomobil devi BMW yeni modellerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. BMW’nin 2018 Model SUV’ları göz dolduruyor.

BMW’nin 2018 Model SUV’ları’na Genel Bir Bakış

BMW X5

BMW’nin şimdiye kadarki en büyük SUV’u olan BMW X5 bu unvanını BMW X7’ye devretmeye hazırlanırken, yeni nesil de yollara çıkmak için gün sayıyor. 2018 senesi sonunda tanıtılması beklenen dördüncü nesilde büyüyen ön ızgaradan bağımsız hale gelen yeni tip farlar dikkat çekerken, Hofmeister Kıvrımı ve L formlu stoplar gibi karakteristik özellikler korunacak. Başka bir deyişle tasarımda evrimleşme ön planda tutulacak.

Buna karşın otomobilin karoserinin altında CLAR (Cluster Architecture-Salkım Mimarisi) adı verilen yeni platforma geçiş yapılacak. Yeni platformda hafif malzemelerin kullanımı artarken farklı motor ve karoser türlerine göre ölçeklenme kolaylığı da sunuluyor.

Elektronik yalpa konrolü, integral aktifi direksiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka tekerlekler gibi özelliklerle modelin sınıfının dinamizm şefi olması amaçlanacak. 4, 6 ve 8 silindirli motorların kullanılacağı modelin M versiyonu 600 HP’ye ulaşırken hibrit versiyon menzil 50 km’ye çıkacak.

BMW X4

BMW bu kez X3’ün coupe versiyonu X4’ü modelin yeni nesliyle eş zamanlı olarak geliştiriyor. Yüzünde BMW X3’e göre daha agresif tasarlanmış bir tamponun kullanılacağı yeni X4’ün arka tasarımı da güncel modele göre daha akıcı ve zarif hale getiriliyor.

Önümüzdeki sene yani 2018 senesinin yaz döneminde satışa sunulması beklenen SUV-Coupe’de 400 HP’lik bir M versiyonu dışında hibrit versiyon da sunulacak. Asistan ve multimedya sistemlerinin elektronik modülleri tıpkı Tesla’da olduğu gibi güncellenebilir bir mimariye sahip olacak. Bu tarz güncellemelerin en fazla üçer yıllık aralıklarla takipçilere sunulması bekleniyor.

BMX X2

BMW’nin 2018 Model SUV’ları’ndan bir diğeri de X2. 2018 başında gelmesi beklenen BMW X1’in coupe versiyonu sportif tasarımıyla fark yaratırken, düşük güçlü motor seçeneklerinde önden çekişli, güçlü versiyonlarındaysa 4×4 aktarmaya sahip olacak.

Baz versiyonu 1,5 lt 136 HP’lik 3 silindirli benzinli motor oluştururken X2 M35i’deki çift turbolu 2,0 lt’lik 4 silindirli motorun 300 HP civarında güç çıkartması bekleniyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version