X ailesinde adeta boşluk bırakmayan BMW, 2018 yılında bizi üç yeni X modeliyle tanıştıracak. Bunladan ilki olan X2, X1’in daha sportif ve coupe detaylarıyla bezenmiş versiyonu olarak dikkat çekiyor.

Mart ayında satışa sunulacak olan modelde 4×4 ve önden çekişli aktarma seçenekleri sunulacak. Diğer BMW modellerinden ters çevrilmiş ön ızgarası ve C sütunundaki marka logosuyla ayrışan modelle benzer dönemde makyajlı 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer modelleri de satışa sunulacak.

Yeni nesil multimedya sistemiyle dikkat çekecek olan kompakt MPV’lerle birlikte makyajlı i3 de bayilerdeki yerini alacak. BMW’nin i modellerinin ikincisi olan i8 ise hem makyajlı Coupe nesli hem de ilk kez tanıtılan Roadster versiyonuyla Mayıs ayında satışa sunulacak.

BMW 2018 Planları: BMW’nin SUV’ları 2018’de Büyük Atılım Yapacak!

Makyajlı i8 neslinde artan batarya kapasitesi sayesinde elektrikli sürüş menzili Coupe’de 55 km’ye ulaşırken, i8 Roadster 53 km boyunca elektrikle yol alabiliyor. Standart M3’e göre yaklaşık 50 kg hafifleyen ve 460 HP’lik gücüyle gelmiş geçmiş en güçlü M3 olan M3 CS de yılın ikinci çeyreği bitmeden Türkiye’de olacak.

Kompakt ve safkan bir performans otomobili isteyenler için geliştirilen M2 Competition yılın ikinci yarısında ithal edilmeye başlanacak. Otomobilde 400 HP civarında güç üretecek sıralı 6 silindirli motor görev yapacak.

Takvimler Ağustos ayını gösterirken BMW’nin orta sınıf SUV-Coupe’si ikinci nesliyle satışa sunulacak. Sadece 4×4 ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla üretilecek olan modelde yeni X3 altyapısı ve kokpiti kullanılıyor. Motor seçenekleri de yine ortak.

Yılın ikinci yarısı BMW’nin yeni model tanıtımları açısından çok hareketli geçecek. Yaz bitiminde dördüncü nesil X5’in üstündeki örtü kalkarken tasarımda deneylerden kaçınılıp X3 ile süren evrime sadık kalınacak.

Güncel 5 ve 7 serilerinin modüler platformlarının kullanılacağı model aynı zamanda markanın SUV’daki yeni amiral gemisi X7’nin de altyapısını sunacak. X5’te 4,6 ve 8 silindirli motorlara yer verilirken X7’de 6 ve 8 silindirli üniteler sunulacak.

M50d versiyonundaki 3,0 lt’lik sıralı 6 silindirli dizel artık dört turboyla desteklenirken güncel nesilde 381 HP olan gücünde 400 HP barajını aşması bekleniyor.

Ekim ayı geldiğinde sırayı orta sınıftaki 3 Serisi’nin yeni nesli alacak. 3,4 ve 6 silindirli motorlarla tanıtılacak olan modelde yüzde 100 elektrikli bir versiyon da sunulacak.

BMW 8 Serisi de Canlanıyor!

BMW’nin 1999’dan bu yana derin bir uykuda olan 8 Serisi, bu yılın sonunda uyanıyor. 326 ile 600 HP (M8) arasında değişen motor güçlerinin sunulacağı modelde 4 tekerlekten çekiş seçeneği de sunulacak.

Mercedes S Serisi Coupe ile rekabet edecek olan 8 Serisi’yle benzer bir dönemde yine sportif bir model olan roadster Z4 yeni nesliyle karşımızda olacak.

Son nesilde katlanır metal tavana geçiş yapan model yeni nesildeyse daha minimalist olan geleneksel bir tenteye dönüyor. Tasarımda radikal değişimlerin yapıldığı modelde güç aralığının 184-350 HP olması bekleniyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version