Dünyanın dört bir yanındaki Mercedes Benz sahiplerinin arabalarını modifiye etme imkânları olsa tercihlerini ilk olarak Brabus markasından yana kullanacaklarını tahmin etmek hiç de güç değil.

Almanya menşeli modifikasyon şirketi, Mercedes tarafından üretilen modelleri çok daha yüksek performanslı ve lüks hale getirmesiyle biliniyor. Şirketin son eseri ise Mercedes AMG G63 modelini Brabus 800 Adventure XLP’ye dönüştürmek oldu.

4.0 litrelik çift turbolu V8 motorunu 800 PowerXtra+ modifiye setiyle eşleştiren ve bu sayede toplam güç çıkışını 789 beygire ulaştıran Brabus, kocaman cüssesine rağmen aracın 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.8 saniyede çıkabilmesini sağlamış. Boost Xtra yazılımına sahip çift egzoz ve motorun homurtulu sesi ise sürücülere çok keyifli anlar yaşatıyor.

Teker aralıklarını genişleten Brabus mühendisleri, yük taşıma bölmesindeki tavanı iptal ederek yerine karbon fiber yatak yapmış. Sekiz kollu Brabus Monoblock HD jantları giyinen 325/55 Pirelli Scorpion ATR lastikler ise en zorlu arazi şartlarında dahi aracın mukavemetini arttırmayı sağlamış. Brabus Widestar body kitine de ev sahipliği yapan araba, standart G63’e kıyasla daha uzun hale gelmiş.

Ücreti dudak uçuklatabilir

Fiyatı 666 bin 386 € olarak kayıtlara geçen araba, yıl sonuna doğru satışa sunulacak. Almanya’nın yanı sıra Avrupa pazarındaki diğer ülkelerde de satılması beklenen modelin Türkiye için herhangi bir planı ise bulunmuyor.

Haberde fotoğraflarını gördüğünüz arabada Rocket Silver mat gri renk kullanılmış, ancak alıcılara farklı tonlar arasında tercihte bulunabilme seçeneği de sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version