Bugatti Bolide, bir süredir sızıntıları ile gündemdeydi. Aracın teknik donanımı değil ama tasarımı konusunda çok sızıntı yapıldı. Hatta sabah saatlerinde yeni serinin iç kasasının bir görseli de paylaşılmıştı.

Aradan saatler geçmesinin ardından Bugatti yeni canavarını duyurdu. Tam bir performans canavarı olan seri, teknik açıdan benzerine çok az rastlanır bir model olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce Chiron için bu ifadeleri kullanıyorduk ama Bugatti Bolide hepsinden farklı bir araç olacak.

Bugatti Bolide Tam Bir Güç Canavarı

Yeni aracın kasası, tüm donanımlara rağmen hemen hemen aynı ağırlık oranında tutulmuş durumda. 1240 kg ağırlığa sahip olan model, güç ağırlık oranını 0.67 kg/ps seviyesinde tutuyor ki bu da başarılı bir değer.

Kasa ağırlık oranı korunmuş olsa da tasarımı bu kez göz alıcı. Bundan önce tanıtılan modellere çok benzemeyen serinin arka kısmında füze çıkışlarına benzeyen egzoz çıkışları var. Çapraz stop lambaları ile fark yaratan aracın “değişen yüzey” adı verilen özel bir dış tasarımı var.

Bu tasarımda dış kısımda bazı baloncuklar var. Araç hızlandıkça bu baloncuklar düzleşiyor ve araç ekstra bir aerodinamik kazanmış oluyor.

Tasarımı geçelim de şu motor bir bakalım. Bugatti Bolide içinde 8 litre dev bir motor var. 1578 beygir güç çıkışı olan motor 110 oktanlı bir yarış yakıtı ile destekleniyor ve bu durumda da maksimum güç 1850 beygir seviyesine kadar dayanıyor.

Aynı şekilde tork değeri de hiçbir araçta rastlayamayacağınız 1850 Nm seviyesindeki bunlar çok iddialı rakamlar. Araç henüz pist üzerine çıkmasına karşın bu değerler bilgisayar ortamında test edildiğinde,

  • 0-100 km/s hızlanması 2.17 saniye
  • 0-200 km/s hızlanması 4.36 saniye
  • 0-500 km/s hızlanması 20.16 saniye

olarak çıkıyor. Tam bir canavar olan serinin, ne kadar üretileceği ve fiyatı konusunda ise bir bilgi yok. Satış fiyatları konusunda yeni rekorları beklemek gerekiyor. Muhtemelen satış fiyatları diğer modellerin çok üzerine çıkacak. Tabii ki bunu marka açıklaması bize söyleyecek.

https://youtu.be/a5t0PLqMy74

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version