Dünya devlerinden olan spor araba üretici markası Bugatti, Chiron modeli ile saatte 400km/h – 0km/h ile yeni bir dünya rekoru kırarak adını tarihi yazdırmayı başardı.

Eski Formula-1 pilotu olan Juan-Pablo Montoya Almanya’nın Ehra-Lessien test pistinde gerçekleşen test sürüşünde dünyanın en güçlü motorlarından birine sahip olan Bugatti Chiron ile yeni bir rekora imza attı. Juan-Pablo Montoya’nın sürdüğü aracın 400km/h hıza çıkması ve tekrardan 0km/h inmesi sadece 41,96 saniye sürdü.

Rekor için direksiyona geçen Kolombiya’lı Pilot Montoya özel geliştirilmiş kostümleri giymeyi reddetti. Montoya aracın hızlı olduğu kadar frenlerinin de çok güçlü olduğunu vurgulayarak özel geliştirilmiş kostümleri giymeye ihtiyaç duymadığını söylerek ifadeyi kullandı “Araç bana kendimi öyle güvende ve emniyette hissettirdi ki tamamen rahatladım. Araçla geçirdiğim iki gün boyunca inanılmaz keyif aldım.”

1500 beygir ve 8 litrelik motora sahip olan Bugatti Chiron Juan-Pablo Montoya, 0-400 – 0km/h hızlanma ve durma rekorunu yalnızca 41,96 saniyede, 3 kilometrelik bir mesafede gerçekleştirerek adını tarihe yazdırdı. Bugatti bu rekor sonrasında yeni bir rekor kırmak için kollarını sıvamış durumda. Şirket seneye gerçekleştirilecek rekor denemesinde Bugatti Veyron Süper Sport ile birlikte 430km/h hıza ulaşmayı planlıyor.

Bugatti Chiron gerçek bir canavar ve haliyle böyle bir canavarı da elde etmek o kadar kolay sayılmaz. Araç Sadece 300 adet üretildi ve bir  tane Chiron almak isterseniz 2.65 milyon doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version