Süperin bile bir tık ötesi hiper otomobiller için dünyada çok fazla örnek yok. Çok sınırlı sayıda üst segment model var. Bugatti Chiron Pur Sport serisi de bunlardan biri oldu. Bugatti Chiron serisinin özell bir versiyonu olarak görebileceğimiz araç, dünyanın en güçlü modellerinden biri.

Aracın şu sıralar gündemde olmasının en büyük nedeni ise Bugatti’nin resmi YouTube hesabı üzerinden paylaşılan eşsiz drift performansı. Videoyu izlediğiniz zaman, bu canavarın neler yapabileceğini daha iyi anlıyorsunuz.

Bugatti Chiron Pur Sport Drift Videosu

Videodan ve diğer detaylardan söz edeceğiz ama önce bu iddialı serinin özelliklerini bir hatırlayalım. 2022 yılında tanıtılan pist özel serisi olan Pur Sport, 8.0 litrelik bir V16 motora sahip.

Tam 1.479 beygirlik güç değerine sahip olan aracın, tork değeri ise çok daha iddialı. Öyle ki seri 1600 Nm tork değeriyle beraber geliyor ve birçok rakibinin de önüne geçiyor.

Pur Sport versiyonuna özel olan şasi kurulumunda ve aerodinamik ayarlarında da farklı düzenlemeler sunan araç, böylece tam bir pist canavarı haline geliyor diyebiliriz.

Sadece 60 tane üretileceği ve 30 adedinin sahiplerine ulaştırıldığı açıklanan Bugatti Chiron Pur Sport modelinin, diğer serileri için de üretim devam ediyor.

Gelelim drift videosuna. Videonun adı “Drifting The C” olarak belirlenmiş. Bunun nedeni, dört tekerden çekiş sunan araçlar beraber “C” şeklinin çizilmiş olması. Aslında şekil tam olarak C de değil.

Aracın yanında yer alan tasarımda dikkat çeken şeklin çizildiğini görüyoruz. 4 tekerin ayrı ayrı dönmesi, lastiklerden çıkan dumanlar ortaya harika görüntülerin çıkmasını sağlamış durumda.

Bu arada araçta özel lastiklerin kullanılmış olduğunu da belirtmek lazım. Michelin Pilot Sport Cup 2R lastiklerinin kullanıldığını görüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version