Lüks spor otomobil markası Bugatti, ay sonuna doğru çıkışı beklenen Divo isimli yeni modeliyle alakalı bir dizi tanıtım fragmanını Facebook sayfasından yayınladı. Toplamda 8 adet olması planlanan videoların her biri 30 saniye uzunluğunda. Bugatti’nin tasarım ve AR-GE departmanlarında çalışan üst düzey yöneticilerin gözüktüğü tanıtım filmlerinin sonunda Divo’nun heyecan verici motor sesini de duyabiliyoruz.

Aşağıda yer alan ilk video ile başlayalım. Bugatti’nin patronu Stephen Winkelmann, Chiron modeli üzerine inşa edilen yeni modelin çok daha hafif olacağını, ağırlık merkezinin yere daha fazla yaklaştırılarak çeviklik kazanacağını belirtiyor.

Ünlü yarışçının ismini taşıyor

Bugatti’nin tasarım biriminin başındaki isim Achim Anscheidt ise yeni modelin isminin nereden geldiğini açıklarken görülüyor. 1920’li yılların ünlü Bugatti yarışçısı Albert Divo, yeni çıkacak olan araca ismini vermiş.

Divo’nun dış tasarımını yapan ekibin üst düzey yöneticisi Frank Heyl ise Divo’nun Bugatti’nin tasarım DNA’sını tamamen yeni bir dille sergilediğini söylüyor. Son videoda ise Divo projesinin lideri Pierre Rommelfanger, arabanın daha az ağırlığa ve daha gelişmiş aşağı çekiş kuvvetine sahip olacağını tekrardan hatırlatıyor.

2016 yılında piyasaya çıkan Chiron’dan türetilen Divo modelininin üç turbolu W16 motora ev sahipliği yapması beklentiler arasında yer alıyor. Butik spor otomobil markası Koenigsegg‘in Agera RS modeliyle boy ölçüşeceği tahmin edilen aracın hızdan ziyade daha güvenli bir sürüş deneyimi sunmaya aday olması kuvvetle muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version