Butik lüks spor otomobil üreticisi Bugatti’nin başkanı Stephan Winkelmann, ürün gamına yeni bir modeli daha katmaya hazır olduklarını resmen açıkladı. İtalya’nın Modena şehrinde bulunan Autodromo di Modena’daki Motor1Days etkinliğinde Motor1.com muhabirine demeç veren Winkelmann, “Bir arabadan daha fazlasını yapma fırsatımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

Uzun süredir otomotiv sektöründe yönetici pozisyonlarında görev alan Winkelmann’a göre yeni çıkacak olan model hem hızlı olacak, hem de günlük hayatta kullanıma uygun olacak. Bu yönüyle aracın Chiron’dan farklı olacağı çıkarımında bulunabiliriz. Fakat yine Bugatti’nin DNA’sını ve keskin tasarım çizgilerini taşıyacağı muhakkak.

Tamamen elektrikli olma ihtimali var

Elektrikli bir Bugatti fikrine pek sıcak bakmadığını hatırladığımız Winkellman yine de “Örneğin bu araba tamamen elektrikten güç alabilir” diyerek yeşil ışık yakmayı ihmal etmedi. Açıklamasının devamında da aracın elektrikli olması durumunda kesinlikle türünün en iyisi olacağı vaadinde bulundu.

Öte yandan üst düzey yöneticinin yeni Bugatti modelinin Chiron gibi bugüne dek aşina geldiğimiz araçlardan farklı bir gövde tasarımına ev sahipliği yapacağı açıklaması da dikkat çekti ve şöyle devam etti: Dış görünümünün baştan aşağıya yenileceği bu ikinci modelle ilgili her detayı büyük bir titizlikle inceliyoruz. Bugatti gibi verdiği sözü tutan, müşteri memnuniyetini önemseyen bir firma için bu şart.

Yeni modelin ne zaman çıkacağı, ne kadarlık fiyat etiketine sahip olacağı ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version