İki yıl süren geliştirme sürecinin ardından Bugatti, yeni nesil süper spor otomobili Divo’nun ilk teslimatlarını yapmaya hazır olduğunu duyurdu. Her biri 5.5 milyon dolara satılacak Divo’lardan yalnızca 40 tane üretileceği açıklandı. Muhtemelen futbolcular ve petrol zengini Arap şeyhleri şimdiden bu yeni spor otomobil için sıraya girmiş durumdalar.

Chiron’un aksine Divo modeli yalnızca pistlerde boy gösterebilecek. O kadar yüksek performansa sahip ki, normal trafiğe çıkması kanunen yasak. Bunun sebebi Divo’nun Chiron’a kıyasla daha hafif olması ve aracın yere bastırma kuvvetinin daha yüksek oluşu.

Bugatti’nin Başkanı Stephan Winkelmann konuya ilişkin “Divo modeliyle Bugatti koleksiyonerlerinin mutlaka sahip olması gereken, otomobil ustalığının en önemli şaheserlerinden birini ortaya çıkarmış bulunuyoruz. Divo, Bugatti’nin 100 yılı aşan tarihinde büyük bir kilometre taşını oluşturuyor. Veyron ve Chiron hiper spor arabalarıyla Divo da tarih kitaplarındaki yerini almış olacak” açıklamalarında bulundu.

Divo ismi nereden geliyor?

Evet, modele ilişkin çokça merak edilen bir soru da ismini nereden aldığı. Resmî açıklamaya göre Divo ismi, Fransız ralli yarışçısı Albert Divo’dan geliyor. Kariyerinde toplam 6 kez Grand Prix yarışı galibiyeti bulunan Divo, Targa Florio yarışlarında da iki zafere imza atmış.

1.83 metre genişliğindeki arka spoyleri, yükseltilmiş difüzörü ve sahip olduğu 8.0 litrelik W16 motoruyla Divo tam 1,479 beygir güç üretebiliyor. 0’dan 100 km/s’ye çıkışı ise yalnızca 2.4 saniye sürüyor. Tüm bunlar muhteşem değerler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version