Alman otomobil devi Volkswagen, çıkışına sayılı günler kalan yeni Golf GTI modelinin konsept çizimlerini kamuoyuyla paylaştı. Bugüne dek üretilen en hızlı Golf olacağı açıklanan yeni araç, dikkat çeken agresif tasarımı ve üstün performansıyla öne çıkıyor.

Her yıl Avusturya’nın Wörthersee şehrinde düzenlenen Volkswagen Golf sahipleri buluşmasına çok fazla bir süre kalmadı. Dünyanın en büyük VW GTI buluşması olarak da nitelendirilen etkinlik, 9 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Toplantıda Volkswagen de üretim bandına girmeye hemen hemen hazır bulunan yeni Golf GTI TCR modelini görücüye çıkaracak.

Yedi ileri DSG şanzıman mevcut

Golf GTI’ın 345 beygirlik yarış versiyonu üzerine inşa edilen bu araç, toplamda 285 beygir güç üretme kapasitesine sahip olacak.

Kaputun altında yer alan 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli benzinli motor, 370 Nm tork üretecek. Bu yüksek performanslı motora ise yedi ileri çift kavramalı DSG şanzıman eşlik edecek. Ön akste diferansiyel kilidi ise standart olarak sunulacak.

Maksimum hız elektronik olarak sınırlandırıldı

Volkswagen elektronik olarak aracın maksimum hızının 250 km/s‘ye sabitlendiğini açıkladı, ancak bu limit iptal edildiği zaman Golf GTI TCR 263 km/s hız yapabiliyor. Seri üretim için henüz net bir tarih verilmiş değil, ancak 2018’in sonlarına doğru aracın üretim bandından inmesi bekleniyor.

Bugüne dek toplamda 2.2 milyon adet satmayı başaran Golf GTI, otomobil tarihinin en başarılı performans modelleri arasında gösteriliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version