Chery, uzun bir aranın ardından yeniden Türkiye pazarına dönmeye hazırlanıyor. Yepyeni araçlarıyla karşımıza çıkacak olan markanın, eski nesle göre çok daha farklı bir yüzünü göreceğiz. Markanın ülkemizde satışa sunacağı araçlar içerisinde en çok dikkat çeken model ise Chery Omada 5 olacak.

Aracın küresel tanıtımı için ortaya çıkan bilgiler, markanın bu seri için hedef olarak Türkiye pazarını benimsediğini de işaret ediyor. Öyle ki modelin ilk küresel gösteriminin hemen sonrasında aracın Türkiye pazarında sahneye çıktığını göreceğiz.

Chery Omada 5, FIFA Dünya Kupası Kapsamında Gösterilecek

Araç için ilk küresel gösterim 2022 FIFA Dünya Kupası etkinliğinde olacak. Katar’da düzenlenecek olan turnuva sonrasında, aracın satışlarının ise başladığı ilk adres Türkiye olacak.

Türkiye sonrasında serinin Avrupa pazarında da yer almasını bekliyoruz. İlk olarak ülkemize gelecek olması ise büyük bir adım olarak gösterilebilir. Zira lansman şerefine aracın fiyatlarında da güzel sürprizler karşımıza çıkabilir.

Araç teknik ve tasarım özellikleri açısından da önemli bir model. Sadece Türkiye pazarı için değil markanın kendisi için de önemli araçlardan biri. Öyle ki Chery Omada 5, yeni nesil Art Motion tasarımının küresel pazarda sunulduğu ilk modellerden biri olacak.

Bir Coupe SUV modeli olarak karşımıza çıkacak olan model, ADAS 4.0 sistemine de sahip olacak. Yani araçta otonom acil fren sisteminden tutun, şerit takip sistemine kadar birçok önemli sürüş teknolojisiyle karşılaşacağız.

Motor kısmında ise içten yanmalı bir motor karşımıza çıkacak. İlk etapta araçta 1.6 TGDI motor kullanılacak. Türkiye pazarında satılan araçta da aynı motoru göreceğiz. 290 Nm tork değeri olan motorun beygir gücü ise 195 beygir olarak belirlenmiş.

100 km hızlanmasını sadece 8 saniye içerisinde tamamlayacak olan Chery Omada 5 için elektrikli bir modelin de geleceği düşünülüyor. Ama ne zaman olur bilemiyoruz. Önce bu versiyonun Türkiye fiyatlarını bir görmemiz lazım. Pazarda ne kadar rekabet edeceği çok önemli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version