Bir dönem ülkemizde de satışlarını gördüğümüz ve Çinli markalardan biri olan Chery, yakın zamanda yeni araçları ile yeniden ülkemizdeki yerini almaya başlayacak. Alınan son kararla beraber markanın 2022 yılının son çeyreği içerisinde yeni modellerini Türkiye’de satışa çıkaracağı ortaya çıktı.

Sevindirici bir gelişme olduğunu söylemek lazım zira Chery’nin lüks araçlarının biraz daha uygun fiyatlara satın almak mümkün olabilir. Ayrıca markanın son dönemde tanıttığı modeller gerçekten başarılı araçlar. Peki hangi araçların ülkemize gelmesini bekliyoruz?

Çinli Chery Hangi Modelleri Türkiye’ye Getirecek?

Şu an için ortaya çıkan bilgilere göre markanın 3 modeli ülkemize gelecek. Şu an için bu modellerin SUV sınıfı araçlar olacağı söylenmekte. Hatta modeller konusunda da bilgiler var.

Satışa başlayacak olan modeller;

  • Tiggo 7
  • Tiggo 8 – 7 koltuğa sahip bir SUV
  • Omoda 5 modelleri olacak.

Oldukça iddialı modeller olarak gördüğümüz araçların hem lüks seriler olduğunu hem de güçlü motorlara sahip olduğunu da söylemek lazım.

Bu 3 modelin tasarım anlamında da bir hayli çekici durduğunun altını çizmek gerekiyor. Chery Türkiye’nin araçları tam olarak ne zaman satışa sunacağı ise açıklanmadı. Resmi bir açıklama gelene kadar beklememiz gerekecek. Şu an tek bildiğimiz tarih 2022 yılının 4.çeyreği.

İlk olarak bu 3 modelin satışının yapılması, sonrasında ise sedan modellerinin de ülkemize gelmesini bekliyoruz. Kilit nokta ise tabii ki fiyatlar olacak.

Chery, biraz daha yüksek bir fiyat rekabeti sunabilir. Bu durumda da markanın genel otomobil sektörü için de önemli bir avantaj sağlaması beklenebilir. Zira şu an ülkemizde SUV modelleri çok ucuz değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version