Citroen Ami Türkiye fiyatı için umutlu bir bekleyiş vardı. Öyle ki aracın ülkemizde satılacak en ucuz elektrikli otomobil olmasını bekliyorduk. Bu beklenti son dönem fiyatlarıyla karşılaştırıldığı zaman sağlanmış gibi gözüküyor ama genel olarak bir değerlendirme yapacak olursak fiyatlar yine de yüksek.

Mini boyutları ve elektrikli motoruyla dikkat çeken serinin Türkiye fiyatlarından daha detaylı olarak söz edelim.

Citroen Ami Türkiye Türkiye Fiyatı ve Kullanım Durumu

Kendi ülkesi Fransa’da 6-7 bin Euro bandında satışa çıkan seri, ülkemizde ise 210.000 TL fiyatla alıcı bulacak. Şimdi bir otomobil olarak değerlendirecek olursak ve elektrikli araçları düşünecek olursak, evet en ucuz model oldu.

Ama genel olarak bu derece küçük bir araç için açıklanan fiyat değerlendirmesi yaparsak, 210.000 TL yüksek bir fiyat oldu.

Gerçi son dönem araç fiyatlarında da bir uçuş durumu söz konusu. Özellikle SUV tipi araçlarda fiyatlar çok yüksek. Citroen Ami Türkiye fiyatı böyle değerlendirildiği zaman, piyasadaki duruma göre belirlenmiş diyebiliriz.

Aracın fiyatı netlik kazandı ama hala sorulan bir soru daha var. Seri ilk duyurulduğu zaman bu model için ehliyet gerekmeyeceği düşünülüyordu. Ama öyle olmadığını belirtelim.

Citroen Ami, kendi ülkesinde ve Avrupa’da 14 yaş üzeri herkes için kullanıma uygun olsa da Türkiye’de B1 ehliyet gerekiyor.

Bu da demek oluyor ki 16 yaşını doldurmuş olan kullanıcıların bu aracı sürmesine izin verilecek. Daha önce tanıtımını da gerçekleştirdiğimiz seri için söyleyeceğimiz son şey ise aracın MTV’den muaf olması.

Yani bu seriyi tercih edecek olursanız, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenize de gerek kalmayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version