Son günlerde yeni nesil tasarımlarıyla gelen birçok elektrikli araç gördük. Bu tip elektrikli araçların ortak noktası ise yeni nesil bir dijital tasarımı yansıtıyor olmasıydı. Tasarım artık değişiyor ama bir yandan da eski araçlara ilgi gösterenlerin kitlesi genişlemeye devam ediyor. Bu motto üzerinden yola çıka İtalyan karoser üreticisi Caselani de araçlarda retro tasarım severler için özel versiyon Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette modelini tanıttı.

Temelde Citroen Berlingo modeli olarak karşımıza çıkan aracın, tasarımsal olarak bir hayli değiştirildiğini de söylemek gerekiyor. Citroen tarafından da onaylanan aracın yeni tasarım yapısı hakkında detaylardan da söz edelim.

Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette Yepyeni Bir dille Geliyor

Aracın değiştirilen ilk kısmı önde yer alan ızgarası. Yeni araçlardan farklı olarak ön kısımdaki ızgara tamamen retro tasarımına dönüştürülmüş olarak gözüküyor. Burada markanın logosunun bir hayli geniş tutulduğunu da söylemek lazım. Tam bir retro tasarım karşımıza çıkıyor.

Farlar kısmına gelecek olursak far bölümünde de dairesel ve retro bir tasarım yapısının benimsendiğini ve aracın çizgilerinin temel olarak bu şekilde sunulduğunu anlıyoruz.

Ön kısımda retro temeller üzerinden yapılan değişiklikler arka kısımda da olduğu gibi karşılık bulmuş durumda. Jantlardan tutun da arka bagaj kısmında yer alan tasarım bölümüne kadar her detay retro bir şekilde yeniden oluşturulmuş.

Aracın bu yapısını anlamanız için mutlaka görselleri incelemeniz lazım. Bunun için Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette için fazlasıyla görsel ekliyoruz.

Serinin satış durumuna gelecek olursak, söz konusu seri 2023 tarihinde üretilecek. Sipariş üzerine üretimlerin yapılması söz konusu olacak. Ekim ayında ise araç için siparişlerin alınması bekleniyor. Fiyatların ne olacağı ise belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version