Citroen C-Aircross konsept otomobilinden esinlenen Yeni Citroen C3 Aircross, markanın SUV atılımını devam ettiriyor ve farkını konuşturuyor: Citroen DNA’sı ile SUV dünyasının temel özelliklerine uygun olarak sağlamlık ve orijinalliği birleştiren benzersiz bir stilde.

Bu yükseltilmiş bir C3 mü? Büyük ölçüde. C3 Picasso’nun yerini alan araç Kasım ayında satışa sunulacak. SUV tarzını taşıyor. 2017’de Cenevre’de gösterilen C-Aircross konseptinden ilham alıyor.

Citroen’den Etienne Menant üretim otomobilinin tanıtımında MPV tarzı konforun korunduğunu söyledi.

Citroen C3 Aircross Çok Pratik

Yerini aldığı otomobil kadar pratik mi? Citroen içeride esnekliğin devam ettiğini ve C3 Picasso ile benzer seviyede bagaj hacmi sunulduğunu ifade ediyor.

Arka koltuklar bağımsız olarak hareket edebiliyor ve katlanabiliyor. Bagaj hacmi 520 litreye çıkabiliyor ve bu, Nissan Juke’dan 203 litre daha fazla.

Hangi açıdan bir SUV? Citroen C3 Aircross, hafif bir SUV diyebiliriz. Aircross, Peugeot 2008 ve Opel Crossland X platformunu paylaşıyor.

Normal bir hatchback’den daha yüksek ve düşük yol tutuşa sahip zeminler için Grip Control teknolojisiyle geliyor. Ama onun Everest’e tırmanmasını beklemeyin.

İyi görünüyor değil mi? Aircross, 90 civarında farklı renk, tavan ve jant kombinasyonuna sahip. Arkadaki küçük cam bile garip Venedik efektiyle kaplanabiliyor.

Üzerinde herhangi bir Airbump (Citroen dilinde gövdedeki yastıklar) yok. Fransız marka, Aircross ve Cactus arasındaki farkı göstermek istiyor.

Citroen C3 Aircross Güçlü Bir Görüntü Sergiliyor

İlk kez C-Aircross konsept otomobilinde yer alan, polikarbon arka kelebek camlar, tam ortasına entegre edilen renkli filmle dikkat çekerken, güçlü bir görüntü oluşturuyor.

Bu SUV’da PureTech benzinli (82, 110) ve BlueHDi dizel (100) motor seçenekleri kullanılıyor.

PureTech 110 benzinli motor seçeneğinde Stop & Start sistemli EAT6 otomatik vites kutusuna yer verilirken, BlueHDi 120 S&S dizel motor seçeneğinde manuel 6 ileri vites kutusu sunuluyor.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version