Citroen C4 Cactus yollara ilk ayak bastığında ön tampon, arka tampon ve kapıların büyük kısmını kaplayan devasa plastik kaplamalar dikkatimizi çekmişti. C4 modelinin üretiminin bitmiş olması C4 Cactus’ün de kaderini makyaj sonrasında değiştirdi. Crossover havasındaki otomobil C4’ten oluşan boşluğu doldurmak adına artık daha şehirli görünüyor.

Yön Değiştirdi: Citroen C4 Cactus 1.2 Puretech EAT6

Makyaj sonrasında C4 Cactus’te karoser kaplamalarının çoğu kaldırıldı. Kapı üstlerinde büyük bir yer tutan Airbump ismi verilen kaplamalar yerlerini daha zarif görünen küçültülmüş versiyonlarına bırakmış.

Çamurluk etrafındaki plastik korumalarla tampon altlarındaki kaplamalar birleşiyor. Ön tamponda da far grubu altındaki plastikler kaldırılıp sadece sis farları çevresindekiler bırakılmış. Sıra dışı far grubunda da düzenleme yapılmış. Üç ayrı parçadan oluşan ön aydınlatma sistemi de yenilerek yeni tampon ve kaput tasarımıyla daha uyumlu bir hale gelmiş. Yeni LED gündüz farları Citroen logosuyla birleşerek otomobilin yüzünde oluşan boşluk giderilmiş.

Otomobilin arkasına geçtiğimizde de tek parça olan stop tasarımı yerini daha ince ve çift parça olana bıraktığını görüyoruz. Yeni üç boyutlu LED aydınlatmalar daha iyi görünüyor. Bagaj kapağı üstündeki plastik koruma kaldırılmış. Arka tampon üstünde iri bir plastik kullanıldığı görülüyor. Otomobilin etrafını tamamen saran plastik koruyucular artık genel tasarımla daha uyumlu ve daha zarif görünüyor.

İçerisine geçtiğimizde direksiyon simidi üstünü çevreleyen dikiş çizgisi kaldırılarak ergonomi arttırılmış. Bunun haricinde ise otomatik şanzımanla gelen vites kolu makyaj öncesine göre fark yaratıyor. Ev tipi koltukları anımsatan tasarım konfor sağlarken, Advanced Comfort ismi verilen yeni koltuk yapısı rahat.

Yola çıktığımızda konfor konusunda biraz daha fazlasının da eklendiğini fark ediyoruz. Önceki C4 Cactus testimizde 1,2 litre atmosferik motor ve otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ikilisiyle buluşmuştuk. Şimdi ise aynı motorun 110 HP’lik turbo destekli versiyonu ve geleneksel tork konventörlü 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ikilisiyle birlikteyiz. Alt devirleri daha canlı olan turbo destekli motorun hızlanma isteği daha fazla. Ekonomik tüketime ulaşmak da daha kolay mümkün oluyor. Otomatik şanzıman daha akıcı ve hızlı vites geçişleri sağlayarak sürüş konforunu arttırıyor.

Konfor konusunda önemli bir avantajı olan C4 Cactüs’ün PHC (Progressive Hydraulic Cushions) ismi verilen yeni süspansiyon sistemi zemindeki bozukluk ve dalgalanmaları da çok başarılı bir şekilde sönümlüyor.

Citroen C4 Cactus 1.2 Puretech EAT6 Genel Değerlendirme

Sonuç olarak C4 Cactus’teki değişimin fark yarattığını söyleyebiliriz. Tasarımdaki düzenlemeler tüketiciler için yeni bir otomobil hissi oluşturacaktır.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version