Türkiye’deki otomobil piyasasının ne kadar durdun olduğunu biliyoruz. Bunun nedeni de net olarak ortada. Durgunluğun ana nedeni Türkiye otomobil pazarında yükselen fiyatlar. Araç fiyatları o kadar yüksek bir seviyeye geldi ki sıfır araç satışları bir hayli yavaşladı. İşte bu duruma çözüm olacak adımlar da gelmeye başladı. En son Citroen tarafından güzel bir haber geldi. Öyle ki Citroen Türkiye’ye özel araba üretiyor.

Haberi duyup meraklanan otodünya.com takipçileri için hemen konunun detaylarına geçelim.

Citroen’in Türkiye’ye Özel Arabası Ne Zaman Çıkacak?

Gelişmeleri ortaya çıkan markanın CEO’su Vincent Cobee oldu. İstanbul’u ziyaret eden CEO, ziyareti sırasında müjdeyi verdi.

CEO tarafından verilen bilgilere göre Türkiye pazarına uygun bir model üzerinde çalışmalar yapılıyor. Hedef pazarın ilk etapta Türkiye olacağı söylenen aracın, dünya lansmanının da Türkiye’de yapılacağı söylendi.

Aracın özellikleri konusunda hiçbir bilgi paylaşılmadı ama markanın bu tanıtımı ne zaman yapacağı konusunda bazı bilgiler verildi.

Buna göre araç konusunda teknik bilgilerimiz olmasa da aracın tanıtımının Haziran ayında yapıldığını göreceğiz.

Yani sadece bir ay kadar sonra yeni modeli görme şansımız olacak. Türkiye pazarına uygun bir araç denildiği zaman tabii ki ilk olarak akla fiyatları geliyor.

Modelin fiyat açısından öne çıkan bir araç olmasını bekliyoruz. Artık ne kadar ucuz olur ya da rakiplerine karşı ne kadar iyi bir seviyede olur bunları tanıtımdan sonra göreceğiz.

Citroen’in Türkiye’ye uygun olarak üreteceği yeni aracın detayları ve en önemlisi de fiyatı belli olduğu zaman, size bu konuda da bilgi vereceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version