100 yaşına basan Fransız otomobil markası Citroen bu önemli kilometre taşını 19_19 adını verdiği yeni konsept modeliyle kutladı. Konfor algısını yeni ve üst düzey seviyeye çıkarmak amacıyla tasarlanan arabanın kabin içi adeta bir oturma odasını andırıyor. Yeni geliştirilen ileri hidrolik darbe emicilerinden güç alan arabanın süspansiyon sistemi, müthiş bir rahatlık sunuyor.

Yapay zekadan güç alacak

Koltukları gayet rahat bir şekilde tasarlanan arabada otonom sürüş teknolojisinin de mevcut bulunması planlanıyor. Bu sayede yolcular, varmak istedikleri destinasyona arkalarına yaslanarak, manzara izleyerek ulaşabilecekler.

Öte yandan konsepte yapay zeka yazılımlarının entegre edildiğini de belirtmekte yarar var. Amazon Alexa veya Google Asistan gibi kişisel ve dijital yardımcı yazılımlarını kullanarak aracı kumanda edebilmek mümkün olacak. Bahsi geçen sistemin bir diğer avantajı ise yolcuların ihtiyaçlarını önceden tahmin edebilecek kadar zeki olması.

https://www.youtube.com/watch?v=Yk9WrMQElbU

Tam şarjla 800 kilometre mesafe!

Citroen’in konsepti tamamen elektrikten güç alacak ve tam dolu batarya ile 800 kilometre mesafe kat edebilecek. İndüksiyon teknolojisi sayesinde hareket halindeyken kendi kendini şarj edebilmesi planlanan araç, park halindeyken şarj kabloları yardımıyla da enerji depolayabilecek.

Daha çok uzun mesafe yolculukları eğlenceli ve çekilebilir kılmak için tasarlanan 19_19’un sürücü ve yolculara zihinsel detoks uygulama vaadi de söz konusu. Mümkün mertebe dinlendiren, yolculuktan daha fazla keyif aldırmayı amaçlayan Citroen’in bunda ne denli başarılı olacağını ise zaman içinde göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version