Performans canavarı süper otomobil modelleriyle bilinen Bugatti’nin Chiron’u ilk tanıtıldığı 2016 yılından bu yana hala daha etkileyiciliğinden bir şey yitirmiş değil. Ancak şaşırtıcı bir şekilde Fransız otomobil markası, bu süper arabanın özel sürümünü geliştirmek için 3 yıl beklemeyi tercih etti.

Nihayetinde gelinen noktada Bugatti’nin 110. yıl dönümünü kutlamak için Chiron Sport modeli baz alınarak hazırlanan yeni “110 Ans Bugatti (Bugatti’nin 110 yılı) tanıtıldı.

Her yanına Fransız çizgisi hakim

110 Ans Bugatti Chiron‘da her otomobil üreticisinin özel sürüm modellerde yaptığı gibi özgün, diğer araçlarda bulunmayan bazı göz alıcı tasarım detayları mevcut. Mat mavi renk bunların başında geliyor.

Bugatti kullanılan bu rengi çift tonlu Çelik Mavisi olduğunu, 1920’li yılların lüks modellerinde sıkça karşılaşıldığını belirtiyor. Keza mat siyah renkli jantlarla hoş bir zıtlık oluşturması için fren kaliperlerinde Fransız Yarış Mavisi rengi tercihi söz konusu.

Her ne kadar günümüzde Alman Volkswagen grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor olsa da Bugatti’nin kökeni Fransız. Bu sebeple Fransa bayrağındaki renklere aracın çeşitli noktalarında denk gelebilmek mümkün. Arabanın arka kanadı, yan aynaları, benzin kapağı, koltukları ve her iki kapının arkasındaki özel gümüş rozetlerinde mavi, beyaz ve kırmızı renkleri göze çarpıyor.

8 litrelik devasa motora sahip

Bunların dışında Chiron Sport’un stok versiyonunda kullanılan motorun aynısı 110 Ans’ta tercih edilmiş. Dört turbolu W16 8.0 litrelik motoruyla yaklaşık bin 500 beygir güç üretebilen araçtan sadece 20 adet üretilecek. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version